Aprat fix brackeți metalic / arcadă 1800 ron

Aparat fix brackeți ceramică / arcadă 2400 ron

Aparat fix brackeți safir / arcadă 2800 ron

Preocuparea fiecaruia dintre noi cu referire la aspectul fizic nu reprezinta un tabu. Cu totii suntem in urmarirea zambetului perfect. Din pacate, majoritatea nu avem parte de o aliniere ideala a dintilor. Aici intervine medicul specialist ortodont, instruit si pregatit pentru a obtine cel mai estetic rezultat potrivit pentru dumneavoastra.

La ce varsta se recomanda purtarea unui aparat dentar?

Datorita tehnologiei de astazi, nu exista o limita superioara de varsta pentru a beneficia de tratament ortodontic. Aparatul dentar mobil este recomandat de la varsta de 6-7 ani pana la 11-12 ani. Cel fix este recomandat la copii peste 12 ani, adolescenti si adulti de orice varsta.

Cel mai frecvent utilizat Aparat dentar fix metalic (clasic)

Acesta consta in colarea (lipirea) bracket-urilor metalice pe fata vizibila a dintilor, legarea intre ele printr-un arc (o sarma) fixat cu ajutorul unor elastice. Lipirea bracket-urilor si activarea dureaza aproximativ o ora. Dupa fixare, sunt necesare controale periodice la aproximativ 4-5 saptamani. Durata unui tratament variaza de la cateva luni, pana la mai mult de 2 ani, pentru cazurile complexe. O medie este de aproximativ 1,5-2 ani.

Aparat dentar ceramica

Atat etapele terapeutice cat si indicatiile de ingrijire sunt identice celor metalice si din safir. Diferenta principala se refera la faptul ca bracket-urile sunt realizate din ceramica, avand culoarea dintilor. Astfel, sunt mai dificil de observat. Se obtine un efect estetic crescut.

Aparat dentar safir

Bracket-urile din safir sunt transparente, perfect netede, nu se coloreaza si nu acumuleaza placa bacteriana. Sunt mai usor de purtat, mai confortabile si se igienizeaza usor. Comparativ cu cele din ceramica, acestea sunt mult mai rezistente si se lipesc mai usor si mai bine pe dinte.

Finalul tratamentului ortodontic

Cand alinierea dorita a dintilor este atinsa, perioada de tratament activ se incheie. Insa, dintii vor avea tendinta de a se misca, incercand sa ajunga la pozitia initiala. Pentru a evita acest lucru, medicul foloseste un mijloc de contentie. Exista 2 tipuri: fixa si mobila. Contentia fixa se refera la lipirea unui retainer pe fata interna a dintilor (de obicei cei 6 dinti frontali inferiori si superiori). Pentru pacientii cu igiena buna, contentia fixa nu reprezinta o neplacere. Contentia mobila este fie sub forma unui aparat mobil inactiv(descris anterior), fie sub forma unor gutiere. Acestea trebuie purtate in fiecare zi in primele luni, urmand ca medicul sa decida o intrerupere treptata. Se poate recomanda ca o noapte pe saptamana sa verificati prin gutierele respective daca s-a modificat pozitia dintilor.

Adresă

Bulevardul Eroii Sanitari 25
București, Sector 5,
Cod Poștal 050471

Orar

Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
Sâmbătă: 9:00 - 16:00
Duminică: Liber

Date de contact

Email:
[email protected]

Număr de telefon:
+40 770 333 123

Copyright © 2018 Dent Park.


View Larger Map