Dantură Fixă Pe Implanturi

Dantură Fixă Pe Implanturi – Tot Ce Trebuie Să Știi

Dantură Fixă Pe Implanturi – Tot Ce Trebuie Să Știi

Dantură Fixă Pe Implanturi
Dantură Fixă Pe Implanturi

În lumea modernă a stomatologiei, pacienții au la dispoziție o gamă largă de soluții pentru a-și reface dantura și pentru a-și redobândi zâmbetul radiant. Implanturile dentare au revoluționat modul în care abordăm înlocuirea dinților lipsă, oferind o soluție permanentă, estetică și funcțională. La Dent Park, ne mândrim cu faptul că oferim această soluție avansată pacienților noștri, ajutându-i să își recapete încrederea în zâmbetul lor. În continuare, vom explora ce înseamnă o “dantură fixă pe implanturi” și de ce este aceasta alegerea perfectă pentru mulți dintre pacienții noștri.

Ce Înseamnă “Dantură Fixă Pe Implanturi”?

Dantura fixă pe implanturi reprezintă cea mai avansată formă de înlocuire a dinților lipsă, implicând folosirea a patru sau mai multe implanturi dentare pentru a susține o proteză completă sau parțială. Aceasta este o alternativă superioară față de punțile dentare sau protezele tradiționale, deoarece nu necesită susținerea dinților învecinați și oferă o stabilitate remarcabilă. Implanturile sunt înșurubate chirurgical în osul maxilar, asigurând o bază solidă pentru dantura fixă. Rezultatul final este o dantură completă, care arată și funcționează ca dinții naturali, oferind pacienților posibilitatea de a mânca, vorbi și zâmbi cu încredere. Această abordare combină tehnologia de ultimă oră cu metodele chirurgicale precise pentru a oferi soluții de lungă durată pacienților.

 

Dantură Fixă Pe Implanturi – Procedurile “All On 4” Și “All On 6”

Una dintre cele mai inovatoare metode de reabilitare orală este reprezentată de procedurile “All on 4” și “All on 6”. Acestea sunt concepute pentru pacienții care au pierdut un număr semnificativ de dinți sau care necesită extracția majorității dinților rămași.

“All on 4”: Această procedură se referă la montarea unei proteze dentare complete pe doar patru implanturi dentare. Aceste implanturi sunt plasate în zone strategice ale gurii – două în partea frontală și două în unghiuri în partea din spate – pentru a oferi stabilitate maximă. Aceasta permite pacienților să aibă o proteză completă cu un număr minim de implanturi, ceea ce reduce timpul și costul intervenției.

“All on 6”: Asemănătoare cu “All on 4”, această procedură implică utilizarea a șase implanturi pentru a susține o proteză dentară. Cele șase implanturi oferă o stabilitate și o distribuție a forței mai mare, fiind ideală pentru pacienții care au o densitate osoasă adecvată și doresc o soluție mai robustă.

În funcție de necesitățile și anatomia pacientului, la Dent Park vom recomanda fie “All on 4”, fie “All on 6”. Ambele opțiuni oferă rezultate excepționale, transformând complet aspectul și funcționalitatea gurii pacientului.

Dantură Fixă Pe Implanturi -Beneficiile Danturii Fixe Pe Implanturi

 1. Funcționalitate și Confort: Dantura fixă pe implanturi oferă o funcționalitate aproape identică cu cea a dinților naturali, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără discomfort.
 2. Estetică naturală: Protezele fixate pe implanturi arată ca și dinții naturali, făcând dificilă distingerea între acestea și dinții reali.
 3. Durabilitate: Implanturile sunt concepute pentru a dura o viață, cu îngrijire adecvată. Spre deosebire de alte soluții, nu se deformează sau nu se slăbesc în timp.
 4. Protecția osoasă: Implanturile previn resorbția osoasă, un fenomen care apare adesea după pierderea dinților. Prin stimularea osului maxilar, implanturile mențin sănătatea și structura acestuia.
 5. Îngrijire simplă: Nu sunt necesare rutine speciale de îngrijire; proteza fixă pe implanturi se curăță ca și dinții naturali.
 6. Încredere regăsită: Poate cel mai mare beneficiu este redobândirea încrederii. Pacienții se simt mai încrezători în aspectul lor și în capacitatea de a interacționa social fără teama de jena cauzată de dinții lipsă sau protezele mobile.

 

Dantură Fixă Pe Implanturi -Procedura De Implementare La Dent Park

La Dent Park, ne mândrim cu experiența vastă și cu abordarea noastră atentă în ceea ce privește tratamentele stomatologice. Dacă te gândești la o dantură fixă pe implanturi, iată cum decurge procedura în clinica noastră:

 1. Consultarea Inițială: Fiecare tratament începe cu o consultare amănunțită. Folosim tehnologie de vârf pentru a evalua starea actuală a dinților tăi, a osului maxilar și pentru a identifica necesitățile individuale.
 2. Planificarea tratamentului: După evaluare, discutăm opțiunile de tratament disponibile, fie că este vorba de “All on 4” sau “All on 6”. Se creează un plan de tratament personalizat care să corespundă nevoilor și așteptărilor tale.
 3. Intervenția chirurgicală: Cu ajutorul tehnologiei moderne și a anesteziei locale, implanturile sunt inserate în maxilar cu precizie maximă, asigurând astfel o integrare perfectă și minimizând disconfortul.
 4. Faza de vindecare: După intervenție, e necesar un interval de vindecare în care implanturile se integrează cu osul. Acest proces, cunoscut sub numele de osteointegrare, este esențial pentru stabilitatea pe termen lung a implanturilor.
 5. Montarea protezei fixe: Odată ce implanturile s-au integrat, proteza fixă este realizată în laboratorul nostru specializat și apoi montată definitiv.
 6. Revizii periodice: După finalizarea procedurii, programăm controale periodice pentru a ne asigura că totul merge bine și că ești mulțumit de noul tău zâmbet.

Dantură Fixă Pe Implanturi -Îngrijirea Și Durata De Viață A Danturii Fixe Pe Implanturi

Dantura fixă pe implanturi este concepută pentru a oferi durabilitate și confort pe termen lung. Cu îngrijire adecvată, aceasta poate dura mulți ani, dacă nu chiar o viață. Pentru a maximiza durata de viață a danturii:

 1. Igiena orală: Chiar dacă implanturile nu pot dezvolta carii, gingiile din jur pot fi afectate de boală. Periajul zilnic și folosirea aței dentare sunt esențiale.
 2. Consultări regulate: Vizitele la stomatolog pentru controale și curățări profesionale sunt esențiale pentru sănătatea implanturilor și a țesuturilor din jur.
 3. Evitarea obiceiurilor dăunătoare: Masticația de obiecte dure, cum ar fi creioanele, sau folosirea dinților ca “unelte” pot deteriora proteza. De asemenea, fumatul poate influența negativ sănătatea gingiilor și durata de viață a implanturilor.

Tratându-ți implanturile cu grijă și urmând indicațiile noastre, poți te bucura de beneficiile unei danturi fixe pe implanturi pentru mult timp.

 

Dantură Fixă Pe Implanturi -Costuri Și Factori Care Influențează Prețul

Costurile legate de dantura fixă pe implanturi variază în funcție de necesitățile individuale ale pacientului și de materialele folosite. La Dent Park, oferim diverse opțiuni pentru a se potrivi cu bugetul și nevoile tale:

 • Maxilar Inferior:
  • Varianta 1: 17500 Lei – Fast&Fixed Bredent mandibulă
  • Varianta 2: 15000 Lei (redus de la 16700 Lei) – All-on 4 Inno mandibulă
  • Varianta 3: 23000 Lei – Straumann Pro Arch mandibulă
  • Lucrarea fixă definitivă (Etapa 2): De la 10000 Lei
 • Maxilar Superior:
  • Varianta 1: 21500 Lei – Fast&Fixed Bredent maxilar
  • Varianta 2: 18000 Lei (redus de la 20000 Lei) – All-on 6 Inno maxilar
  • Varianta 3: 27000 Lei – Straumann Pro Arch maxilar
  • Lucrarea fixă definitivă (Etapa 2): De la 10000 Lei

Factorii care pot influența costul includ alegerea materialului, complexitatea cazului, și eventualele tratamente suplimentare necesare.

Întrebări Frecvente Despre Dantură Fixă Pe Implanturi

 1. Este dureroasă procedura? Cu tehnici moderne de anestezie, majoritatea pacienților resimt un disconfort minim.
 2. Cât timp durează recuperarea? Fiecare pacient este diferit, dar majoritatea se recuperează în câteva zile.
 3. Cât timp vor dura implanturile? Cu îngrijire adecvată, implanturile pot dura o viață.

Consultație Gratuită + DISCOUNT

Pentru cei care visează la un zâmbet frumos și funcțional, dantura fixă pe implanturi este soluția ideală. La Dent Park, ne dedicăm oferirii celor mai bune servicii, cu opțiuni accesibile pentru toate bugetele. Nu pierde oportunitatea! Programează-te acum pentru o consultatie gratuită și beneficiază de o reducere specială de 3700 lei. Redescoperă bucuria de a zâmbi fără griji!

 

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

 • Informații de preț și oferte
 • Direcționare către specialistul potrivit
 • Moduri de a ajunge la clinică
 • Programare la consultație
 • Suport în recuperare
 • Informații generale despre tratamente