Diferența Dintre Proteza Dentară Fixă Și Proteza Dentară Mobilă

Cuvântul “proteză dentară fixă” îți stârnește inevitabil sentimente copleșitoare. Te gândești că ai îmbătrânit, că timpul a trecut prea repede și că organismul începe să se resimtă. E normal să simți toate aceste trăiri, dar în realitate nu trebuie să te lași acaparat de scenarii negative care nu fac decât să te demoralizeze.

Ce este o proteză dentară fixă?

Dacă în urma unei vizite la medicul dentist ți s-a sugerat o astfel de intervenție, în cele ce urmează vom încerca să îți explicăm în termeni cât mai simpli ce este proteza dentară fixă.

Proteza dentară fixă este un dispozitiv dentar permanent care se fixează pe câteva implanturi atașate în cavitatea bucală și este utilizată pentru a înlocui dinții lipsă sau deteriorați.

Dacă ai suferit un accident, ai avut o infecție netratată la timp sau suferi de paradontoză cu siguranță proteza dentară fixă este intervenția salvatoare ce îți va reda funcțiile danturii și încrederea în sine.

Cine te poate ajuta?

Clinica Dent Park București își propune să îți înlăture orice scenariu negativ privind montarea unei proteze dentare fixe. Echipa de medici stomatologi din București îți va oferi tot suportul tehnic și emoțional de care ai nevoie pentru a trece cu brio peste această intervenție. Clinica este dotată cu echipamente moderne, iar materialele utilizate în manopere se încadrează la categoria premium, fiind cele mai calitative din domeniu.

Proteză dentară fixă sau proteză dentară mobilă?

Există două tipuri de proteze: fixă și mobilă

Proteza dentară fixă este o proteză fixată permanent în gură cu ajutorul unor implanturi dentare. Este o soluție permanentă și nu poate fi îndepărtată decât cu ajutorul unui medic stomatolog specializat. Iar proteza dentară mobilă este clasica proteză pe care cu toții am văzut-o într-un pahar cu apă, în reclame sau filme.

Fiecare dintre cele două tipuri de proteze prezintă atât avanatje, cât și dezavantaje așa că cel care stabilește ce tip de proteză ți se potrivește cel mai bine este medicul stomatolog.

Echipa de medici stomatologi din București ai clinicii Dent Park se va asigura că va găsi varianta care ți se potrivește cel mai bine și redându-ți încrederea în tine și zâmbetul molipsitor.

Proteza dentară fixă îți va permite să mesteci și să vorbești cu ușurință, va restabili aspectul natural al dinților, este confortabilă și nu trebuie îndepărtată zilnic. De asemenea, oferă o stabilitate și un confortsporit.

Ce presupune o proteză dentară mobilă?

Proteza dentară mobilă este soluția optimă atunci când mai există încă dinți naturali ce pot fi utilizați ca punte dentară. Este o soluție mai ieftină, dar poate fi mai incomodă și necesită ajustări periodice. Este ideală dacă ai o cantitate insuficientă de os disponibil pentru implant dentar.

În cazul în care ai nevoie de implant dentar, clinica Dent Park București îți pune la dispoziție o ofertă personalizată de implant dentar cu plata în rate, menită să îți eșaloneze costurile și să îți preia din presiunea materială.

Alegerea dintre o proteză dentară fixă și una mobilă depinde de nevoile fiecărui pacient.

Este posibil să te îngrijorezi inutil și după un consult stomatologic de specialitate să constați că, de fapt, nu ai nevoie de proteză dentară. Dar, dacă totuși acest scenariu devine realitate, nu există motive de îngrijorare. Ambele tipuri de proteze dentare sunt realizate din materiale de calitate și îți vor dovedi cu succes utilitatea în timp.

Nu trebuie să faci compromisuri atunci când vine vorba despre sănătatea ta dentară. Echipa de medici stomatologi ai clinicii Dent Park București îți va da sfaturi prețioase cu privire la orice intervenție stomatologică îți va reda zâmbetul ce îți îmbunătățește semnificativ starea de spirit.

Fără dureri, cu un aspect natural și fără diferențe vizibile, proteza dentară fixă va fi soluția ce te va scăpa de griji inutile si temeri.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente