Fapte importante despre implanturile dentare

În viața fiecărui om, un dinte sau o grupare de dinți lipsă îți poate afecta grav sănătatea, dacă nu este tratată la timp, iar implantul dentar reprezintă soluția ideală pentru astfel de provocări dentare.

Ce este important să știi despre implanturile dentare?

În prezent, implanturile dentare au o rată mare de succes.

În trecut, singura soluție pentru rezolvarea dinților lipsă era proteza dentară mobilă.

Din fericire, în ziua de astăzi implanturile dentare au ajuns la un așa nivel încât pacientul pleacă de la dentist cu o experiență plăcută, cu un rezultat sigur și de succes.

Nimeni nu va observa diferența dintre implantul dentar și dintele natural

Principalul obiectiv al implanturilor dentare este să înlocuiască la perfecție dintele natural, atât la aspect, cât și la funcții. Este o clonă perfectă a dintelui natural.

Implantul dentar se simte natural deoarece se realizează fuziunea cu osul pacientului.

Nu ai limite când vine vorba de mâncare

Dacă ți-ai făcut un tratament cu implanturi dentare asta nu înseamnă că trebuie să fii extrem de selectiv cu mâncarea pe care o vei consuma. Mestecatul alimentelor îți va veni natural, mai exact vei avea o experiență naturală și satisfăcătoare.

Adevărul este că da, implanturile dentare sunt dinți “falși”, dar ele funcționează exact ca un dinte natural care îți dă voie să mănânci orice își dorește sufletul tău cu zero efort și fără să te temi că vei simți senzația de durere.

Cariile vor deveni doar un vis urât

Datorită faptului că implanturile dentare sunt artificiale, acestea nu se pot deforma. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi îngrijirea acestora. Este esențial să ai grija cu periaj și ață dentară în jurul implantului.

Plus că, în continuare este nevoie să îți vizitezi regulat medicul dentist.

Implanturile dentare înlocuiesc rădăcina dintelui lipsă

Acolo unde un dinte și rădăcină lui lipsesc, înlocuirea nu va presupune doar coroana, așadar partea vizibilă, ci foarte important, rădăcina.

Aceasta se află în maxilar, astfel că același lucru îl face și implantul, se va insera în contact cu osul.

Astfel, organismul percepe rădăcină ca fiind una reală, astfel în jurul implantului crește un țesut nou, ceea ce face legătura dintre os și metal.

Implanturile nu afectează dinții sănătoși

Când un pacient își pierde un dinte, cea mai comună rezolvare este puntea dentară.

De multe ori aceasta implică șlefuirea dinților vecini sănătoși pentru a asigura echilibrul corespunzător punții dentare.

Datorită faptului că există implantul dentar, coroana sau puntea dentară se plasează peste implantul în sine.

Astfel, dinții naturali nu au de suferit.

Implanturile dentare sunt o dovadă că dinții sănătoși rămân sănătoși pe termen lung și asigură o fundație pentru maxilar.

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale implanturilor dentare și ai văzut că îți pot schimba radical viața în doar 24h, hai să vedem împreună și câteva mituri despre acestea:

1.     Implanturile dentare îți vor oferi un zâmbet fals

Implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile pentru a se integra perfect in osul maxilarului 

Iar cu ajutorul coroanelor dentare se completează trăsăturile feței și astfel se potrivesc cu forma, nuanța și luciul oricăror dinți naturali rămași.

Cu o îngrijire adecvată, implantul dentar îți poate oferi un zâmbet de lungă durată, care arată și se simte complet natural, nu vei simți niciodată sentimentul de falsitate.

Implanturile dentare imită atât de bine dintele natural încât doar medicul dentist își va da seama care sunt dinții naturali și care nu.

Implanturile dentare moderne sunt realizare din titan,  un material dur și ușor care fuzionează rapid cu osul uman și se integrează în acesta.

Acest proces este cunoscut sub numele de biocompatibilitate. 

2.     Tratamentul implantului dentar este dureros și nu are rezultate

Mulți pacienți susțin că durerea este cel mai mare motiv pentru care refuză să meargă la dentist.

Și asta este întâlnită la majoritatea oamenilor. Așa că nu te simți prost dacă și ție îți este frică de dentist.

Din fericire, majoritatea pacienților se simt confortabil pe tot parcursul procedurii de implant dentar, datorită anesteziei administrată pacientului.

Ba chiar, la finalul tratamentului cu implant dentar, pacienții spun că ar repeta tratamentul deoarece rezultatul este absolut fantastic.

După procedură, unii pacienți raportează senzația de disconfort minor și în multe cazuri acel disconfort este inexistent.

Contează foarte mult cât de “dur” este organismul fiecărui pacient.

Cu toate acestea, această durere minoră dispare de obicei în primele săptămâni

Dacă ar fi să vorbim despre cele mai simple practici de autoîngrijire, clătirile cu apă sărată, medicamentele pentru durere și antiinflamatoarele sunt adesea necesare pentru evitarea acestui disconfort.

Fiecare intervenție chirurgicală implică un anumit risc, dar operația de implant dentar are o rată generală de succes satisfăcător de mare, între 95% și 98%. 

Adevărul este că există și cazuri în care implanturile cad sau sunt șanse să nu se integreze, dar acestea sunt cazuri rare.

Puține lucruri în viață au o rată de succes atât de mare, iar majoritatea pacienților sunt încântați de noii lor dinți.

3.     Implanturile dentare nu rezistă mult timp

“Am auzit că implanturile dentare nu sunt cele mai bune, că nu rezistă mult. Mai bine nu mai aleg acest tratament. Oricum îmi este foarte frică de dentist.”

Ți se pare cunoscută situația?

Ceea ce ai citit mai sus este complet FALS.

Este adevărat că fiecare pacient este diferit și că nu există garanții pentru implanturile dentare, însă acestea pot rezista și toată viața dacă sunt îngrijite corect.

Cum ai grijă de implanturile dentare ca să te țină o viață?

Prin periajul vertical al dinților, nu orizontal. Prin folosirea dușului bucal după fiecare masă și prin vizite regulate la dentist.

Doar atât trebuie să faci dacă vrei ca implanturile dentare să reziste pe termen lung și foarte lung.

Concluzie

Implanturile dentare sunt un scurtătură pentru rezolvarea unui dinte sau a unei grupări de dinți lipsă.

Doar imaginează-ți cum te-ai simți să te trezești în fiecare dimineață, să te uiți în oglinda și să îți admiri zâmbetul strălucitor, sănătos și mai ales complet.

Cu siguranță zilele tale vor fi mai liniștite, mai vesele, iar tu vei simți o energie atât de bună în interiorul tău, încât o poți oferi și celorlalte persoane. Este ca un cerc virtuos.

Ai fi ca un super erou care pune oamenilor triști și stresați, zâmbetul pe buze.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente