Până să aflu asta, îmi era frică să îmi pun proteză dentară fixă pe implanturi

De-a lungul vieții dantura poate trece prin diferite intervenții stomatologice: remedierea cariilor minore, controale de rutină, extracții, plombe, implanturi dentare, coronițe sau montare Proteză Dentară Fixă Pe Implanturi.

Toate acestea sunt proceduri normale ce nu trebuie să te sperie și cu o informare prealabilă, vei ajunge să treci zâmbind pragul medicului stomatolog.

Iar dacă în urma unui consult de specialitate s-a ajuns la concluzia că ai nevoie de o proteza dentară fixă pe implanturi nu trebuie să te impacientezi. În cele ce urmează îți vom prezenta în termeni cât mai simpli tot ce presupune această procedură și vei vedea că nu ai motive întemeiate de panică.

Ce este o proteză dentară fixă pe implanturi?

Proteza dentară fixă pe implanturi este soluția ideală pentru pacienții care și-au pierdut întreaga dantură. Cauzele pot fi diverse: accidente, o infecție netratată la timp sau paradontoza.

Proteza dentara fixă pe implanturi se fixează pe un număr mic de implanturi și oferă o stabilitate optimă. Este formată din 3 părți:

 1. Coroanele dentare artificiale
 2. Baza acrilică, cea care imită gingia naturală
 3. Implanturile dentare ce sunt realizate titan, pe care se montează proteza dentară.

Trebuie să am grijă în mod special de această proteză dentară?

Proteza dentară fixă pe implanturi nu are nevoie de un tratament preferențial, ci trebuie respectate aceleași reguli ca în cazul dentiției naturale: periaj dentar de două ori pe zi, trebuie să eviți folosirea danturii în scopuri improprii (nu spargi nuci și nu desfaci capacele sticlelor).Este recomandat să se realizeze profilaxia profesională de cel puțin două ori pe an.

Avantajele Protezei Dentare Fixe Pe Implanturi

Câteva dintre avantajele protezei dentare fixe pe implanturi sunt:

 1. Este estetică și nu vei sesiza o diferență față de dantura naturală
 2. Are o stabilitate excelentă și redă cu fidelitate funcțiile danturii
 3. Fiind fixată pe implanturi are dimensiuni reduse față de protezele clasice și are un mare plus la capitolul rezistență
 4. Nu acoperă cerul gurii lăsând zona liberă și aerisită
 5. Este comodă și ușoară
 6. Nu produce modificări în vorbire, deci nu trebuie să te îngrijorezi că vei căpăta un accent ciudat peste noapte

Unde pot realiza intervenții stomatologice de încredere?

Dent Park, clinica stomatologică din București ce îți propune o gamă variată de intervenții dentare executate profesional de o echipă de medici stomatologi empatici îți pune la dispoziție o ofertă de proteză dentară fixă pe implanturi personalizată pentru o diminuare a costurilor.

După diagnosticul de proteză dentară fixă pe implanturi medicii clinicii îți vor alcătui un plan de tratament și o ierarhizare minuțioasă a procedurilor.

Echipa de medici stomatologi din București ai clinicii Dent Park se va asigura că primești toate informațiile de care ai nevoie înaintea intervenției dentare.

În concluzie, proteza fixă pe implanturi nu este o intervenție stomatologică de care să îți fie teamă. Este o intervenție salvatoare menită să redea cu acuratețe funcțiile danturii și zâmbetul ce a stat ascuns prea mult timp.

Echipa de medici stomatologi din București ai clinicii Dent Park îți garantează că nu vei simți deloc durere, totul realizându-se sub anestezie.

La final, singura persoana care va ști că ai trecut prin această intervenție dentară vei fi doar tu, dar în scurt timp vei uita și vei trata proteza dentară ca pe dentiția proprie.

Curaj și nu mai lasă un zâmbet sclipitor să stea în umbră.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

 • Informații de preț și oferte
 • Direcționare către specialistul potrivit
 • Moduri de a ajunge la clinică
 • Programare la consultație
 • Suport în recuperare
 • Informații generale despre tratamente