Implant dentar

Implantul dentar este o alternativă eficientă la protezele dentare mobile.

Implant dentar

Implantul dentar este o intervenție indispensabilă pentru a redobândi un zâmbet perfect, mai ales când avem de-a face cu lipsa unuia sau mai multor dinți. În continuare, vom detalia condițiile necesare pentru a putea beneficia de un implant dentar, începând cu îndeplinirea unor criterii privitoare la sănătatea orală, generală și la caracteristicile osului maxilar.

În primul rând, sănătatea orală bună este esențială pentru orice tip de intervenție stomatologică, iar implantul dentar nu face excepție de la acest regulă. Înainte de a planifica intervenția pentru implant, este important ca medicul stomatolog să se asigure că pacientul nu suferă de afecțiuni orale sau sistemice care ar putea contraindica sau îngreuna procedura. Afecțiunile precum parodontoza, cariile dentare, gingivita sau orice alte afecțiuni orale trebuie tratate în prealabil pentru a asigura o bază sănătoasă.

Pe lângă sănătatea orală, sănătatea generală a pacientului este esențială pentru a putea beneficia de un implant dentar.
Bolile sistemice precum diabetul zaharat, boli cardiovasculare, hipertensiunea, cancerul sau chiar fumatul, pot influența succesul unui implant dentar.

De asemenea, un alt aspect important pentru a putea beneficia de implant dentar este densitatea și înălțimea osului maxilar. Pentru a avea un succes pe termen lung, implantul dentar trebuie să fie însoțit de o integrare stabilă și de durată în osul maxilar.

Osul maxilar este acela care susține implantul dentar. Dacă acesta este subțire, prea slab sau dacă înălțimea sa nu permite înșurubarea corectă a implantului, se impune adoptarea unor metode suplimentare precum augmentarea osoasă, pentru a asigura condițiile optimale.

Nu toți pacienții sunt candidați ideali pentru un implant dentar. Fiecare caz este unic, iar decizia este luată în funcție de o evaluare medicală amănunțită. Este necesară o vizită inițială la medicul dentist, unde se fac mai multe examinări pentru a evalua starea sănătății orale și generale, densitatea și înălțimea osului maxilar, precum și discutarea diverselor opțiuni de tratament.

Medicul stomatolog va evalua și va discuta cu pacientul toate aceste aspecte pentru a fi sigur că poate beneficia de un implant dentar. În urma acestei evaluări, medicul stomatolog va oferi o recomandare personalizată în funcție de nevoile, preferințele și starea de sănătate a pacientului.

În concluzie, pentru a putea beneficia de un implant dentar, pacientul trebuie să aibă o sănătate orală și generală bună, iar osul maxilar trebuie să aibă suficientă densitate și înălțime. De asemenea, pacientul trebuie să fie dispus să se angajeze într-un program de igienă orală și de îngrijire post-operatorie corespunzătoare pentru a asigura succesul pe termen lung al implantului dentar.

Implantul dentar este un tratament dental de înaltă calitate, însă pacienții trebuie să înțeleagă că acesta nu reprezintă o soluție magică. Acesta necesită o îngrijire adecvată, o igienă orală corespunzătoare și controale dentare periodice pentru a asigura un rezultat de durată. Cu o abordare corectă și cu un angajament responsabil din partea pacientului, implantul dentar poate să ofere o soluție de înlocuire a dinților naturali, oferind un zâmbet frumos și funcțional pentru mult timp înainte.

 

Cum Să Te Programezi Și Ce Să Te Aștepți De La Consultația Inițială?

Programarea la Dent Park se realizează simplu și rapid, prin intermediul platformei noastre online sau printr-un apel telefonic. La consultația inițială, unul dintre specialiștii noștri îți va face o evaluare amănunțită a situației dentare și îți va răspunde la toate întrebările.

Aceasta este o ocazie excelentă de a discuta detaliat despre metoda “Fast and Fixed”, așteptările tale și posibilele soluții de reabilitare. În plus, vei fi informat cu privire la pașii următori și planul de tratament.

Profită acum de oferta specială: programează-te la o consultație gratuită și beneficiază de un discount impresionant de 3700 Lei! Nu lăsa ocazia să-ți scape și transformă-ți zâmbetul într-unul de invidiat cu ajutorul echipei Dent Park!

Cu Dent Park, zâmbetul tău este în mâinile profesioniștilor!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente