Implant dentar

Implant dentar este o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implant dentar

Introducere

Zâmbetul alcătuit din dinți sănătoși și albi este un vis pentru oricine, însă din păcate, problemele dentare sunt destul de frecvente în societatea de astăzi. Iar soluția pentru un zâmbet perfect poate fi reprezentată de un implant dentar. Totuși, procesul de inserare și integrare a unui implant dentar în os (osteointegrarea) poate dura câteva luni. În acest timp, se realizează deobicei o proteză dentară provizorie.

Implant Dentar: Ce este și care este procedura necesară?

Un implant dentar reprezintă o încărcătură artificială, mult similară cu o rădăcină de dinte, care se introduce direct în maxilarul pacientului, acționând astfel ca suport pentru un dinte nou, o punte sau o proteză reușită. Această procedură este eficientă pentru oricine, indiferent de vârstă și poate fi realizată atât pentru un singur dinte, cât și pentru toată dentiția.

Selectând metoda implantului dentar, rezolvi problemă la fel ca și cum ai avea un dinte natural, plus că te vei bucura de un zâmbet strălucitor care îți va insufla încredere.

Procesul de implantare este departe de a fi unul simplu, având mai multe faze: consultarea initială, inserarea implantului, integrarea în os şi in final înlocuirea cu dinte definitiv.

Implantul dentar este de obicei realizat din titan, un material biologic compatibil cu corpul uman. Inserarea implantului se realizează în timpul unei intervenții chirurgicale mici, după care urmează procesul de osteointegrare, timp în care osul se închide în jurul implantului creând astfel o bază stabilă pentru noul dinte.

Această perioadă poate dura între două și șase luni, timp în care pacientul nu rămâne fără dinte, se realizează o proteză dentară provizorie pentru a acoperi golul rămas. Proteza provizorie joacă un rol important nu numai pentru estetică, ci și pentru funcționarea normală a mușcăturii.

După osteointegrare, urmează etapa finală, aplicarea coroanei dentare. Acest dinte artificial va arăta și se va simți ca un dinte natural.

Cine poate beneficia de un implant dentar?

Implantul dentar este pentru oricine dorește să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului său, cu condiția să fie suficient de sănătos încât să permită procesul de osteointegrare. De asemenea, pacientul trebuie să fie dispus să se supună unui tratament dental mai complex care să dureze câteva luni.

Ce presupune întreținerea unui implant dentar?

Întreținerea unui implant dentar nu diferă foarte mult de un dinte natural. Necesită periaj regulat, filare interdentară și controale periodice la dentist.

Costurile unui implant dentar

Costurile unui implant dentar pot varia în funcție de complexitatea cazului, de tipul de implant, de pregătirea prealabilă necesară și de materialele folosite. Însă, trebuie să avem în vedere că un implant dentar reprezintă o investiție pe termen lung, care poate avea un impact major asupra sănătății orale și a încrederii în sine.

Concluzie

Procesul de inserare și integrare a unui implant dentar în os este o procedură complexă, care necesită timp și o pregătire corespunzătoare. Cu toate acestea, beneficiul unui zâmbet perfect și sfințirea unei sănătăți orale optime durează pe termen lung. Un implant dentar reprezintă o soluție eficientă la pierderea unui dinte, oferind confort, durabilitate și aspect naturale, restabilind în același timp capacitatea de a mânca și vorbi normal.

 

Cum Să Te Programezi Și Ce Să Te Aștepți De La Consultația Inițială?

Programarea la Dent Park se realizează simplu și rapid, prin intermediul platformei noastre online sau printr-un apel telefonic. La consultația inițială, unul dintre specialiștii noștri îți va face o evaluare amănunțită a situației dentare și îți va răspunde la toate întrebările.

Aceasta este o ocazie excelentă de a discuta detaliat despre metoda “Fast and Fixed”, așteptările tale și posibilele soluții de reabilitare. În plus, vei fi informat cu privire la pașii următori și planul de tratament.

Profită acum de oferta specială: programează-te la o consultație gratuită și beneficiază de un discount impresionant de 3700 Lei! Nu lăsa ocazia să-ți scape și transformă-ți zâmbetul într-unul de invidiat cu ajutorul echipei Dent Park!

Cu Dent Park, zâmbetul tău este în mâinile profesioniștilor!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente