Implant Dentar: Teamă Versus Zâmbet Cuceritor

 

Implant Dentar: Teamă Versus Zâmbet Cuceritor

Ți-ai făcut curaj și ai trecut pragul medicului stomatolog? Ei bine dacă în urma unui consult de specialitate s-a constatat că ai nevoie de un implant dentar cu siguranță ești tentat să fugi.

Denumirea sperie și e perfect normal în necunoștință de cauză. În cele ce urmează o să îți explic în termeni cât mai simpli de ce nu trebuie să te temi.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezintă în acest moment cea mai eficientă metodă de a înlocui un dinte lipsă care, din varii motive, nu a mai putut fi salvat. Fie ai suferit un accident la nivelul danturii, o bacterie și-a cam făcut de cap și a măcinat rădăcina sau suferi de un început de paradontoză. Toate aceste situații, deloc plăcute, duc la pierderea dinților și înclină balanța către necesitatea un implant dentar. Acesta are rolul de a restaura funcționalitatea și aspectul danturii și redându-ți zâmbetul natural și funcția mastucatorie.

Un implant dentar poate fi asociat cu o rădăcină artificială și poate susține o coroană dentară sau o proteză dentară. De regulă este fabricat din titan, are forma unui șurubel și se va integra în mod natural cu osul maxilarului sau al mandibulei. Implantul dentar îți va oferi o bază solidă pentru restaurarea dentiției și oferindu-ți un aspect și o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali.

Care sunt etapele implantului dentar?

Clinica Dent Park București este specializată în implant dentar. Echipa de medici stomatologi te va ajuta și te va informa în privința tuturor etapelor premergătoare realizării unui implant dentar. Vei ști în orice moment ce urmează să se întâmple și în acest mod teamă nu își va mai face simțită prezența.

Medicii stomatologi din cadrul clinicii Dent Park București vor începe cu o evaluare prealabilă a situației dentare,radiografii sau scanări CT dacă situația o va impune, necesare evaluării calitatății și cantității de os disponibil pentru implant dentar.

A doua etapă este extracția dintelui ce urmează să fie înlocuit dacă acesta încă este prezent și nu este sănătos.

În  următoarea etapă implantul dentar va fi inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală minoră, realizată sub anestezie. În funcție de fiecare pacient și de istoricul medical al acestuia, noul corp va fi integrat complet după o perioadă de 3-6 luni.

După ce implantul dentar a fost acceptat cu succes și zona s-a vindecat, se va adauga un bont protetic care are rolul de a face legătura dintre implantul dentar și coroana dentară.

Ultima etapă presupune plasarea coroanei dentare personalizate pe bont, restabilind funcționalitatea unui dinte natural. Coroana poate fi realizată din ceramică sau din alte materiale durabile.

Care sunt avantajele unui implant dentar?      

Avantajele unui implant dentar nu sunt deloc de neglijat și cu siguranță nu te-ai fi gândit câte beneficii poate avea.

 1. Oferă un aspect natural și se va integra perfect printre ceilalți dinți existenți
 2. Implantul dentar are o funcționalitate îmbunătățită, spre deosebire de alte metode de înlocuire a dinților lipsă
 3. Durată de viață mare. În funcție de pacient, implantul dentar poate avea o durată de viață cuprinsă între 30-60 de ani.
 4. Este conceput să fie comod și să se simtă ca un dinte propriu. Nu există disconfort sau instabilitate și nu provoacă iritații la nivelul gingiei sau cavității bucale.
 5. Îți va permite să te bucuri de o viață socială perfect normală și să zâmbești fără rețineri.

Are nevoie implantul dentar de un tratament special?

Implantul dentar nu crează o necesită îngrijire sporită față de ceilalți dinți. În cazul lui trebuie respectate aceleași reguli de bază ca în cazul dentiției proprii: periaj dentar de două ori pe zi, înlăturarea rezidurilor alimentare cu ajutorul  aței dentare, schimbarea periuței la intervale regulate de timp și controale stomatologice periodice la medicul dentist.

De asemenea, trebuie să ai grijă să nu o faci pe Spărgătorul de nuci sau să desfaci capace cu ajutorul dinților, deși știm că este o metodă mai rapidă.

În concluzie chiar dacă la început te-a speriat diagnosticul medicului stomatolog, acum sperăm că nu mai ai motive de teamă. Dacă ți-ai pierdut dinții din diverse motive, implantul dentar este soluția eficientă pentru a avea din nou un zâmbet complet.

Nu trebuie să faci niciun compromis atunci când vine vorba despre sănătatea ta dentară. Un zâmbet natural și fermecător îți poate fi cartea de vizită. Nu mai amâna o intervenție care, deși are o denumire amenințătoare, în realitate este complet inofensivă.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

 • Informații de preț și oferte
 • Direcționare către specialistul potrivit
 • Moduri de a ajunge la clinică
 • Programare la consultație
 • Suport în recuperare
 • Informații generale despre tratamente