Indicații pentru îngrijirea implantului dentar

Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți are impact atât la nivel estetic, cât și asupra vieții sociale și a procesului de masticație. Mai mult decât atât, creează disconfort și afectează întreaga stare de sănătate.

Acest tip de tratament înlocuiește rădăcina dintelui pierdut, previne migrarea dinților învecinați, evită procesele de atrofiere osoasă și de retragere a gingiei. Totodată, acesta redă estetica și funcționalitatea danturii. 

Atunci când alegeți să apelați la un astfel de tratament, trebuie neapărat să cunoașteți indicațiile medicilor pentru perioada de după inserare. În continuare vă vom detalia fiecare indicație realizată de medicii noștri stomatologi. Vă sfătuim să țineți cont de ele, fiindcă doar așa vă veți putea bucura toată viața de implantul dentar.

✅după operație este indicat să folosiți comprese reci timp de trei zile și tratament analgezic și antiinflamator dacă este cazul. Compresele vor elimina deranjul și vor grăbi regenerarea țesuturilor moi (gingiilor) și formarea țesutului osos în jurul implantului.

✅încercați să reduceți activitatea fizică în primele zile de la inserarea implantului. Ritmul crescut al inimii și al pulsului pot determina palpitații sau hemoragie în zona operată.

✅recomandăm ca în primele șapte-zece zile să consumați mâncare semilichidă, la temperatura camerei. Alimentele sau lichidele tari, uscate, fierbinți sau condimentate trebuie evitate. Tot pe această listă trebuie să adăugăm și alcoolul, lactatele și băuturile carbogazoase.

✅și, nu în ultimul rând, trebuie să aducem în discuție și menținerea igienei orale corespunzătoare acasă. Aceasta se reia a doua zi după intervenție, evitându-se atingerea zonei operate. În ziua a doua și a treia se va folosi o periuță cu peri moi și apă, după care puteți începe să refolosiți pasta de dinți. 

De asemenea, în primele trei săptămâni după intervenție, este recomandat să nu utilizați dușul bucal și să nu atingeți zona cu pricina, să nu trageți de firele de sutură din jurul implantului dentar. 

Pe lângă cele menționate anterior, recomandăm și folosirea unor soluții antiseptice bucale, pentru a nu dezvolta un mediu propice bacteriilor.

✅încercați să evitați fumatul și consumul de alcool. Doar așa țesuturile se pot vindeca mai rapid și mai bine. 

Îndepărtarea firelor se va realiza după șapte-zece zile, urmând ca după trei-șase luni să inserăm implantul definitiv. 

Nu e nevoie să ascundem faptul că în primele zile după intervenție va apărea o inflamație locală însoțită de o mică jenă, care se situează aproximativ la nivelul 3 din 10. Aceasta nu vă va împiedica să vă reluați imediat viața socială, fiindcă sunt doar niște simptome cât se poate de normale. Spre exemplu, s-ar putea ca atunci când mâncați să simțiți un mic deranj la nivelul gurii, pentru că intervenția chirurgicală a avut loc în acea zonă. Tocmai de aceea medicii noștri specialiștii în implantologie dentară recomandă să apelați la o dietă moale, semilichidă, la temperatura camerei, astfel încât să nu afecteze zona operată. 

Bineînțeles, după a treia zi aceste simptome vor scădea în intensitate. În jur de ziua a șaptea acestea dispar complet. Fără jenă, fără inflamații. Așadar, recuperarea este 100% realizată. 

Vă sfătuim călduros să respectați recomandările și sfaturile de mai sus oferite de medicii Dent Park, să îngrijiți corect implantul și să nu săriți peste vizitele periodice la stomatolog. Pentru a vă asigura că implantul rezistă toată viața, trebuie să respectați igiena zilnică (periaj de două ori pe zi, duș bucal și ață dentară) și să nu uitați de vizitele la cabinet pentru igienizare profesională (o dată la șase luni).

Vă dorim o zi plină de zâmbete! 🙂

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente