Proteza definitivă pe implanturi din material compozit

Atunci când dantura ne pune piedici și nu ne permite să ne bucurăm din plin de viață, este momentul pentru o schimbare. Deși poate părea una nesemnificativă, ea ne va îmbunătăți nu numai aspectul fizic, cât și viața socială. 

 În cele mai multe cazuri, pacienții ajung la clinica noastră după o lungă perioadă în care nu au putut consuma orice alimente și-au dorit, au consumat cu precădere alimente moi, au suferit zilnic din cauza sensibilității dentare și a durerilor sâcâitoare și și-au ascuns zâmbetul, ca și cum acesta nu ar fi o parte importantă din aspectul și personalitatea lor. 

Ei bine, lucrarea fixă definitivă implică inserarea unor implanturi dentare ce arată și se comportă ca dinții naturali. Pot fi inserate 4-6 implanturi dentare peste care se fixează o lucrare realizată din 12-14 dinți – așadar, întreaga dantură poate fi redată în doar câțiva pași simpli, pe care îi poți consulta aici.

Totuși, astăzi ne-am propus să discutăm despre materialele din care proteza dentară fixă definitivă (ce o precedă pe cea provizorie) poate fi confecționată. Ceramica, acrilatul, zirconiul și compozitul sunt cele mai întâlnite materiale utilizate în conceperea unei astfel de proteze. Cu toate acestea, noi recomandăm cel mai des lucrările din compozit datorită numeroaselor sale avantaje.

Compozitul este o rășină sintetică, folosită în stomatologie ca material restaurativ. Materialele compozite moderne asigură o estetică deosebită și au o rezistență în timp mult îmbunătățită, comparabil cu celelalte materiale menționate anterior.

Avantajele compozitului:

  1. Are proprietăți excelente de modelare, este elastic, nu se fracturează așa ușor precum ceramica.
  2. Nu provoacă traume asupra articulației tempo-mandibulare fiindcă e elastic și absoarbe forțele masticatorii.
  3. Este un material extrem de stabil coloristic în timp, datorită particulelor de nano-ceramică care se folosesc în compozit.
  4. Permite o coordonare optimă a opacității și a translucidității, având ca rezultat asemănarea perfectă cu dintele natural.
  5. Dacă apar anumite probleme tehnice, acestea se repară mult mai ușor (la ceramică și zirconiu nu poți face asta, ci ești nevoit să refaci toată lucrarea).

 

Particulele de nano-ceramică sunt cele care oferă avantajul rezistenței, ele fiind prezente în ultimele materiale compozite scoase pe piață de industria stomatologică. Astfel, materialul compozit poate fi folosit prin tehnica de stratificare sau prin tehnica injectării sau a presării, în cadrul zonelor de restaurare anterioare și posterioare. De asemenea, structura și compoziția acestei noi generații de materiale compozite este reprezentată de umpluturi și monomeri. 

Așadar, materialul compozit este cea mai bună alegere atunci când plănuim să reabilităm dantura pacienților cu ajutorul protezei dentare fixe pe implanturi. Dacă regulile clasice de igienă și recomandările medicului sunt respectate, lucrările dentare finale din compozit pot fi extrem de stabile în timp, oferindu-le pacienților șansa de a se bucura din plin de zâmbetul lor. 

Poți afla mai multe despre proteza dentară fixă pe implanturi aici, iar pentru orice fel de întrebări ne puteți scrie oricând pe mail sau pe pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/dentparkbucuresti), noi vă vom răspunde cu drag.  

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente