Igienizare (Detartraj ultrasunet, Air Flow, Periaj profesional)

Detartrajul reprezintă o manoperă stomatologică prin care se îndepărteaza tartrul şi placa bacteriană de pe suprafaţa dinţilor, cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Acesta dislocă depozitele
aderente subgingivale şi supragingivale şi este urmat de periajul dentar şi de procedura de Air-flow: proiectarea, sub presiune, a unui jet de apă cu bicarbonat de sodiu care are rolul de a îndepărta toate resturile fine rămase pe dinţi şi eventuale coloraţii superficiale.
Iata cateva lucruri esentiale despre periajului dentar:
Curatarea dintilor se incepe mereu cu maxilarul superior. Periem de sus in jos dintii frontali, deplasandu-ne spre cei laterali.
Niciodata nu periem dintii doar lateral (cum se intampla frecvent) deoarece nu facem decat sa umplem spatiile interdentare cu tartru.
Dintii se periaza pe 3 parti: exterior, interior si partea masticatorie.
Acordati atentie fiecarui dinte.
Rezervati-va minim 2-3 minute pentru periaj!
Retineti ca periajul dentar efectuat acasa este cel mai important lucru in mentinerea sanatatii dintilor!

Air Flow este un dispozitiv utilizat in tratamentele de profilaxie dentara, pentru indepartarea petelor, a biofilmului (placa dentara) si a tartrului, care se foloseste de actiunea jetului de aer combinat cu apa si microparticule de bicarbonat de sodiu. De regula, tehnica AirFlow este utilizata dupa detartrajul cu ultrasunete.
Datorita efectului de albire dentara a bicarbonatului de sodiu, usor abraziv, pacientii vor avea parte si de lustruirea suprafetelor dentare igienizate (in urma detartrajului cu ultrasunete, dintii raman putin aspri).

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente