Chisturile dentare sunt îndepărtate în urma unui tratament chirurgical. Intervenția chirurgicală poartă numele de chistectomie dentară, care presupune o incizie în gingie, astfel încât medicul să îndepărteze chistul și infecția. În timpul procedurii de chistectomie, medicul va îndepărta și membrana chistică, astfel încât să fie redus la minim riscul de recidivă.
Chistectomia se realizează cu anestezie locală, astfel încât pacientul să nu simtă durere. După intervenție, medicul prescrie, de obicei, un tratament cu antibiotice și medicamente antiinflamatorii. În procesul de vindecare de după chistectomie este important ca pacientul să respecte întocmai indicațiile medicului.
În cazul unui chist dentar mic, care nu îți pune sănătatea în pericol, tratamentul poate fi redus la administrarea de antibiotice, fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală.
Un chist are forma unui săculeț, iar în interior este plin cu lichid. Chisturile dentare se formează cel mai adesea la vârful rădăcinii moarte a unui dinte. Chisturile se mai pot forma și în jurul coroanelor (și rădăcinilor) dinților incluși. Un chist se poate forma la rădăcina oricărui dinte din cavitatea bucală. Cauza formării unui chist este fie o infecție, fie o traumă a dintelui respectiv.
Chisturile incep să devină problematice pentru pacient atunci când se infectează, ducând la apariția durerii. Un alt simptom care poate să indice prezența unu chist dentar este și umflarea și înroșirea gingiei.
Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:
Pentru confortul și liniștea ta ca pacient, acordăm deosebită atenție informării tale și îți oferim asistență stomatologică personalizată, urmărind astfel să stabilim o relație pe termen lung, bazată pe încredere și transparență.