Această procedură specifică implantologiei se referă la refacerea cantității de os necesară pentru a insera un implant.
Cine are nevoie de o astfel de intervenție?
Cauzele pentru care se ajunge la aceasta interventie sunt multiple, insa motivul principal este pierderea dinților.
Mai exact, atunci când pierzi un dinte din diferite motive, osul maxilar se resoarbe și se remodelează. Dintele și rădăcina acestuia au un rol foarte important în menținerea volumului și densitatii osoase adecvate, iar lipsa acestora duce la rezultatul opus.
De asemenea, în situația în care pacientul pierde mai mulți dinți și nu îi înlocuiește imediat, maxilarul poate începe să se retragă spre interior iar șanțurile din jurul buzelor și nasului se vor adânci. Rezultatul acestei resorbții va fi o îmbătrânire prematură care poate fi impiedicata doar daca implantul dentar se realizează imediat după pierderea dinților.
Care sunt indicatiile pacientului după aditie osoasa?
Se recomanda un regim alimentar care să prevină traumatismul local și o igienă orală riguroasă. Tratamentul antibiotic (pentru prevenirea infecției), antialgic (împotriva durerii) și antiinflamator (contra umflaturii) se va urma pentru o bună evoluție postoperatorie și pentru asigurarea confortului pacientului. Activitățile socio-profesionale pot fi reluate a doua zi după intervenție sau după o scurtă pauză, în funcție de caz.
Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice: