Tehnologie implant dentar

Tehnologie implant dentar revolutionează industria stomatologică prin precizie și eficiență.

Tehnologie implant dentar

Introducere

Implantul dentar este o tehnologie care a revoluționat domeniul stomatologiei, oferind celor cu dinți lipsă o soluție permanentă și cu rezultate foarte bune pe termen lung. Deși procesul poate dura câteva luni, avantajele sunt cu adevărat remarcabile. Și noi aici la Clinica DENT PARK BUCURESTI, specializați în implantologie și stomatologie generală, ne mândrim cu experiența și competența noastră de a oferi această formă de tratament avansat. În acest articol, vom descrie în detaliu tot ce trebuie să știți despre procedura de implant dentar, subliniind de ce este o opțiune superioară față de părășenie sau proteze dentare.

CUPRINS:

1. Ce este implantul dentar?
2. Procedura implantului dentar
3. Tehnologia implantului dentar
4. Avantajele implantului dentar
5. Lucrări protetice pe implant
6. Îngrijirea și mentenanța implantului dentar

1. Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este practic o rădăcină artificială de dinte care este introdusă în maxilar pentru a susține un dinte sau un pod. Fabricat în mod obișnuit din titan, un material foarte rezistent și biocompatibil cu corpul uman, implantul este menit să formeze o bază solidă pentru dinte și să funcționeze exact cum ar face un dinte natural.

2. Procedura implantului dentar

Procedura de implant dentar este un proces în trei etape care durează de regulă între 2 și 6 luni:

a) În prima etapă, chirurgul stomatolog introduce implantul în maxilar. Pentru aceasta, se face o incizie în gingie, se pregătește osul și se plasează implantul. Procedura se desfășoară sub anestezie locală, iar pacientul nu simte niciun durere.

b) În a doua etapă, aveți loc o perioadă de vindecare, în care osul din jurul implantului se reface prin procesul numit osteointegrare. În această etapă se așteaptă ca osul să se atașeze de implant, formând o bază solidă pentru coroana dentară.

c) În ultima etapă, medicul pune restul industrial de pe implant și realizează coroana dentară.

3. Tehnologia implantului dentar

Tehnologia implantului dentar a evoluat extrem de mult în ultimii ani. La Clinica DENT PARK BUCURESTI, folosim tehnologia de ultimă generație pentru a îmbunătăți rezultatele și a reduce durata procedurilor. Acestea includ scanare 3D, realizarea de proteze cu tehnologia CAD/CAM, folosirea biopsiei ghidate de computer și multe altele.

4. Avantajele implantului dentar

Implantul dentar prezintă o serie de avantaje incontestabile în fața altor metode de înlocuire a dinților, inclusiv durabilitatea, confortul, aspectul estetic, capacitatea de a mânca și vorbi natural, precum și îmbunătățirea sănătății bucale.

5. Lucrări protetice pe implant

Lucrările protetice pe implant sunt coroanele, punțile sau protezele care sunt atașate la implanturi pentru a înlocui dinții lipsă. Acestea sunt realizate de un protetician sau un stomatolog și sunt adaptate individual pentru a se potrivi perfect cu restul dinților.

6. Îngrijirea și mentenanța implantului dentar

Îngrijirea corectă și mentenanța implantului dentar este esențială pentru longevitatea acestora. Deși implanturile sunt dotate cu tehnologia rezistentă la carii, igiena orală joacă un rol crucial în prevenirea inflamațiilor gingiei care pot duce la pierderea implantului.

Concluzii
Așa cum am menționat de la început, procedura de implant dentar poate dura câteva luni, dar rezultatele sunt de durată. Cu tehnologia actuală, precum cea utilizată în cadrul clinicii Dent Park București, puteți avea dinți frumoși și sănătoși, chiar dacă ați pierdut unul sau mai mulți dinți naturali. Înțelegem că fiecare pacient are nevoi unice, prin urmare adaptăm fiecare tratament pentru a vă oferi cel mai bun rezultat posibil.

 

Despre Clinica Stomatologica DENT-PARK

La Clinica stomatologică Dent Park București, specializată în implantologie și stomatologie generală, avem pasiunea de a ajuta pacienții să obțină zâmbetul pe care și-l doresc, prin tehnologie implant dentar avansată și servicii profesionale. Alegerea unui implant dentar contribuie nu numai la structura estetică a feței, ci și la sănătatea orală pe termen lung, realizând o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pacientului. Așadar, dacă te confrunți cu pierderea unui dinte, implantul dentar poate fi soluția potrivită pentru tine.

Cum Să Te Programezi Și Ce Să Te Aștepți De La Consultația Inițială?

Programarea la Dent Park se realizează simplu și rapid, prin intermediul platformei noastre online sau printr-un apel telefonic. La consultația inițială, unul dintre specialiștii noștri îți va face o evaluare amănunțită a situației dentare și îți va răspunde la toate întrebările.

Aceasta este o ocazie excelentă de a discuta detaliat despre Tehnologie implant dentar, așteptările tale și posibilele soluții de reabilitare. În plus, vei fi informat cu privire la pașii următori și planul de tratament.

Profită acum de oferta specială: programează-te la o consultație gratuită și beneficiază de un discount impresionant de 3700 Lei! Nu lăsa ocazia să-ți scape și transformă-ți zâmbetul într-unul de invidiat cu ajutorul echipei Dent Park!

Cu Dent Park, zâmbetul tău este în mâinile profesioniștilor!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente