Tratamentul cu dantură fixă pe implanturi dentare. Avantaje și dezavantaje

Voi începe acest articol pe o notă puțin tristă pentru că în viața fiecărui pacient, indiferent de vârsta pe care o are fiecare, organismul nostru va trece periodic prin diverse schimbări.

Iar schimbările periodice prin care trece organismul sunt și la capitolul dantură deoarece există destul de multe persoane care își pot pierde dinții.

Pierderea dinților poate fi cauzată din diverse motive, ori din cauza faptului că dantura nu a avut parte de o îngrijire potrivită, ori pacientul nu s-a spălat corect pe dinți, de câte ori este indicat pe zi și lista poate continua.

Acest episod, poate și din viața ta, nu trebuie să te oprească să te bucuri de viață pentru că din fericire, în ziua de astăzi, domeniul medical a evoluat extrem de mult.

De aceea pentru înlocuirea dinților sau pentru refacerea danturii cu ajutor protezelor dentare fixe medicul stomatolog își face minunata intrare pe scena zâmbetului fără limite.

Întăi de toate, hai să începem cu începutul.

Ce este un implant dentar?

Așa cum am spus mai sus, domeniul stomatologic a evoluat enorm în ultimii ani, iar din fericire au apărut soluții pentru dinții lipsă care te ajuta să zâmbești încrezător din nou în doar 24h.

În ziua de astăzi, majoritatea oamenilor sunt triști și stresați. Imaginează-ți cum ar fi să le faci ziua mai bună?

Cum? Foarte simplu. Le oferi energia ta, vibe-ul tău bun printr-un zâmbet strălucitor până la urechi.

Este și un citat despre zâmbet, pe care personal îl ador: “Un zâmbet este fericirea pe care-o găseşti chiar sub nasul tău.” – Tom Wilson

Tratamentul Fast&Fixed este soluția ideală, cea mai rapidă ( în doar 24h de ore zâmbești din nou) și cea mai eficientă la momentul actual.

Fast&fixed este un tratament revoluționar pentru pacienții care trebuie să își refacă întreaga dantură, iar cel mai mare avantaj îl constituie protezarea imediată.

La sfârșitul tratamentului , pacientul pleacă acasă cu implanturi și lucrare protetică fixă, prin procedura cunoscută drept „dinți ficși într-o zi”.

Acum că ai aflat ce este implantul dentar, iar acum știi în ce constă sistemul Fast&Fixed, hai să vedem împreună care sunt avantajele și dezavantajele acestui tratament

Care sunt avantajele sistemului Fast&Fixed?

Iată care sunt principalele avantaje ale acestui sistem:

–       Nimeni nu va observa diferența

Ce vreau să spun aici este faptul că implantul dentar imită la perfecție rădăcina dintelui natural, atât la aspect, cât și la funcții. Doar un dentist își va da seama dacă dinții tăi sunt naturali sau nu.

–       Mestecatul va reveni la normal

După doar 24h singura ta problema va fi să te decizi cu care din alimentele tale preferate vei începe prima dată și că va trebui să te obișnuiești din nou să mesteci normal tot ce ți-a lipsit până acum. Vei da frâu liber papilelor tale gustative să aleagă ce vei consuma.

–       Nu mai pierzi nimic

Asta pentru că implantul dentar se va insera în os peste care se va fixa dantura pe proteza fixă de care nu va mai fi nevoie să fie îndepărtată din cavitatea bucală.

Totuși, după terminarea tratamentului, este nevoie ca din când în când să trimiți papilele tale gustative pe banca de rezerve deoarece va trebui să vizitezi regulat medicul dentist o dată la 6 luni pentru a se asigura că este totul în regulă.

–       Vei vorbi fără limite

Cu ajutorul tratamentului Fast&Fixed vei putea pronunța sunetele rostite clar și vei putea vorbi fără teamă și fără nicio reținere.

Cu toate că vei putea mânca normal de acum, va fi nevoie să folosești corespunzător și mijloacele de igienizare orală (periuță și dușul bucal, apa de gură, periuțele interdentare), deoarece numai având grijă de dinții tăi, te asiguri că aceștia rămân sănătoși pe termen lung și foarte lung.

Alegând varianta de implant nu mai este nevoie să se șlefuiască dinții vecini pentru a realiza lucrarea dentară.

Care sunt dezavantajele metodei clasice de implant dentar?

–       Cost ridicat

Probabil principalul dezavantaj al implantului dentar o face costul ridicat pe care îl are, plus timpul necesar din prima zi de tratament până în momentul când se aplică coroana dentară peste implantul dentar.

Din momentul când se termină tratamentul după 24h, pacientul trebuie să aștepte până la 6 luni.

Timp în care pacientul poartă proteza dentară provizorie, timpul de așteptare ridicat poate veni cu o serie de probleme de ordin general care pot amâna tratamentul.

Fun Fact: Știai că restaurarea danturii prin metoda clasică (adică dinte cu dinte) poate fi mai scumpă decât restaurarea cu sistemul Fast&Fixed?

      Nu poți consuma alimente foarte tari

Nu poți consuma alimente tari deoarece sunt șanse mari să se spargă la contactul cu suprafețe dure

Astfel, apare teama permanentă de a se rupe lucrarea, plus că apare insecuritatea emoțională din punct de vedere estetic.

Ai văzut ca ai un dinte sau mai mulți lipsă. Ce poți face?

Pacienții cu unul sau mai mulți dinți lipsă au această dilemă: să aleagă o punte dentară ori să opteze pentru un tratament modern, cu implanturi dentare?

Și pentru că este greu de găsit soluția perfectă, pacienții trebuie să se intereseze, alături de un medic de specialitate, care sunt avantajele și dezavantajele implanturilor dentare și ale punților dentare, astfel încât să facă alegerea potrivită.

După pierderea unui dinte este important să te hotărăști, rapid, ce modalitate de înlocuire alegi. 

O soluție care să nu îmbunătățească doar aspectul, dar și să poți mânca din nou fără nicio problemă.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar într-o zi?

Tratamentul cu implant dentar fast & fixed este unul de ultimă generație, care îți promite dinți ficși într-un timp record datorită evoluției incredibile a industriei stomatologice.

Este o intervenție minim invazivă și complet nedureroasă, după vizita în cabinetul medicului specialist nu va trebui să te îngrijorezi cu privire la intervenții viitoare, tratamentul începând cu o vizită la medicul dentist, apoi se face intervenția propriu-zisă, ca după 24h de ore, dantura provizorie să fie fixată.

În varianta clasică de implant, adăugarea unei punți dentare poate fi realizată în aproximativ 4 luni.

Cu sistemul fast & fixed, te alegi cu o dantură complet nouă și impecabilă în câteva ore.

Concluzie

Datorită evoluție incredibile și rapide în domeniul stomatologic, tratamentul Fast&Fixed este soluția ideală pentru pacienții care și-au pierdut de-a lungul timpului un dinte sau mai mulți dinți din diverse motive.

Ai dinți lipsă? Nu te ingrijora pentru că există soluții adaptate nevoilor tale indiferent de problema stomatologică.

Cum ți s-a părut acest articol?

L-ai trimite și la alte persoane?

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente