Implant dentar

Implant dentar este o soluție excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implant dentar

Titlul: “Implantul dentar are avantajul de a nu afecta dinții vecini, spre deosebire de punțile dentare. În plus, oferă o rezistență mai mare și un confort sporit în comparație cu protezele dentare mobile.”

Implantul dentar devine tot mai popular în rândul pacienților, nu doar pentru aspectul estetic, dar, mai ales, pentru beneficiile pe care le aduce sănătății orale. Înainte de a detalia avanatajele unui implant dentar, merită să înțelegem ce reprezintă această procedură.

Implantul dentar reprezintă o intervenție chirurgicală ce înlocuiește un dinte pierdut cu un dinte artificial, care se montează în osul mandibulei. Astfel, este reprodusă o parte sau întregul dinte, de la rădăcină până la coroană.

Alegerea unui implant dentar prezintă numeroase beneficii comparativ cu alte soluții de înlocuire a dinților pierduți, precum punțile dentare sau protezele mobile.

Unul din avantajele majore ale implantului dentar este faptul că nu afectează în niciun fel dinții vecini. Spre deosebire de punțile dentare, unde dinții adiacenți sunt șlefuiți pentru a susține puntea, implantul dentar este independent și nu necesită nicio intervenție asupra celorlalți dinți. Astfel, implantul dentar previne deteriorarea dentiției vecine, contribuind la menținerea pe termen lung a sănătății orale.

Implantul dentar este, de asemenea, o soluție mai durabilă și mai confortabilă decât protezele mobile. Prin integrarea sa în osul mandibulei, implantul dentar devine o extensie naturală a acesteia, oferind o rezistență notabil mai mare. În plus, spre deosebire de protezele mobile, care pot cauza disconfort sau sunt mai ușor de deteriorat, implantul dentar rămâne fix și stabilitate, asigurând un confort remarcabil și îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Pentru a beneficia de un implant dentar, există câteva criterii pe care pacientul trebuie să le îndeplinească. Printre acestea se numără starea generală de sănătate bună, absența unor afecțiuni ce pot afecta procesul de vindecare, precum diabetul sau afecțiuni cardiovasculare, dar și un os al mandibulei suficient de dense pentru a susține implantul. În cazul în care pacientul nu îndeplinește ultimul criteriu, există posibilitatea de a efectua operații suplimentare, precum augmentarea osoasă, pentru a permite montarea unui implant dentar.

Procedura de montare a unui implant dentar este relativ simplă și durează în medie între 30 și 60 de minute, în funcție de complexitatea cazului. După efectuarea unei anestezii locale, medicul odrontolog va executa o incizie în gingie, pentru a expune osul mandibulei. Ulterior, se va efectua o gaură în os, unde se va insera implantul dentar, care ulterior va fi acoperit cu o proteză temporară până la vindecarea completă.

După operatie, pacientul poate resimți un disconfort minor, care poate fi controlat cu medicamentație prescrisă de medicul stomatolog. În perioada de recuperare, care poate varia între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de particularitățile fiecărui pacient, este recomandat să se evite consumul de alimente dure și să se respecte o igienă orală strictă.

În concluzie, implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, care aduce numeroase beneficii pentru sănătatea orală a pacienților. Prin alegerea unui implant dentar, pacientul se bucură de un confort sporit în viața de zi cu zi, prevenind totodată deteriorarea dinților adiacenți și asigurând o rezistență mai mare decât în cazul protezelor dentare mobile. Este recomandat să se efectueze această procedură doar în clinici dentare autorizate, cu medici experimentați în domeniu, pentru a asigura un rezultat optim și o recuperare rapidă.

 

Cum Să Te Programezi Și Ce Să Te Aștepți De La Consultația Inițială?

Programarea la Dent Park se realizează simplu și rapid, prin intermediul platformei noastre online sau printr-un apel telefonic. La consultația inițială, unul dintre specialiștii noștri îți va face o evaluare amănunțită a situației dentare și îți va răspunde la toate întrebările.

Aceasta este o ocazie excelentă de a discuta detaliat despre metoda “Fast and Fixed”, așteptările tale și posibilele soluții de reabilitare. În plus, vei fi informat cu privire la pașii următori și planul de tratament.

Profită acum de oferta specială: programează-te la o consultație gratuită și beneficiază de un discount impresionant de 3700 Lei! Nu lăsa ocazia să-ți scape și transformă-ți zâmbetul într-unul de invidiat cu ajutorul echipei Dent Park!

Cu Dent Park, zâmbetul tău este în mâinile profesioniștilor!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente