Miturile despre plombe și adevărul despre ele

Plombele dentare au existat de secole și au evoluat în timp, devenind o opțiune populară pentru a repara dinții deteriorați sau lipsă. Cu toate acestea, există multe mituri care circulă despre plombe, iar acest articol va dezvălui adevărul despre ele 

Mitul nr. 1: Plombele sunt dureroase

Acest mit este complet neadevărat. Plombele sunt un proces minim invaziv și nu ar trebui să fie dureros. Cu toate acestea, unele persoane pot experimenta o ușoară sensibilitate temporară după ce au fost plasate plombe, dar acest lucru este normal și trece în câteva zile. În plus, medicii noștri sunt în măsură să utilizeze anestezia pentru a minimiza orice disconfort.

Mitul nr. 2: Plombele sunt o soluție temporară

Acest mit este, de asemenea, complet neadevărat. Plombele sunt foarte durabile și pot dura ani sau chiar decenii, cu îngrijire adecvată și vizite regulate la dentist. Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că plombele pot deveni deteriorate sau pot necesita înlocuire în timp, dar acest lucru depinde de situație și de starea dinților.

Mitul nr. 3: Plombele sunt periculoase pentru sănătate

Acest mit este, din nou, complet neadevărat. Plombele sunt fabricate din materiale sigure și testate pentru a fi biocompatibile cu organismul. Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că orice procedură medicală poate avea unele riscuri asociate cu ea, dar acestea sunt minime și pot fi gestionate de către medicii noștri.

În concluzie, plombele sunt o opțiune eficientă și durabilă pentru a repara dinții deteriorați sau lipsă. Miturile despre plombe sunt neadevărate și nu ar trebui să vă oprească să vă gândiți la această opțiune de tratament. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră stomatolog despre opțiunile de tratament disponibile și să luați decizia care este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

La clinica noastră, ne asigurăm că pacienții noștri sunt informați și confortabili în timpul procesului de plasare a plombei. Medicii noștri sunt pregătiți să răspundă oricăror întrebări sau preocupări pe care le-ați putea avea și să vă ofere cele mai bune opțiuni de tratament pentru a vă menține dinții sănătoși și puternici.

În plus, încurajăm pacienții să își mențină o bună igienă orală prin periajul și utilizarea aței dentare regulat, precum și prin vizite regulate la dentist pentru examinări și curățări. Acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării plombei și la extinderea durabilității ei.

Dacă sunteți în căutarea unui tratament pentru dinții deteriorați sau lipsă, nu lăsați miturile despre plombe să vă oprească. 

Programați o consultație cu medicul dumneavoastră stomatolog pentru a discuta opțiunile de tratament disponibile și pentru a afla care este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente