Ce este implantul Fast And Fixed?

Implantul Fast And Fixed

În era în care trăim, o dantură sănătoasă și estetică este o prioritate pentru mulți dintre noi. La Dent Park, suntem mereu în pas cu cele mai noi tehnologii din domeniul stomatologic pentru a vă oferi cele mai bune și rapide soluții la problemele dumneavoastră dentare.

Una dintre metodele revoluționare disponibile în acest moment este “implantul fast and fixed”. Acesta este o modalitate extrem de eficientă prin care puteți obține un zâmbet frumos într-un timp foarte scurt. Dar, ce înseamnă exact un implant fast and fixed? Haideți să descoperim împreună.

Ce Înseamnă “Implant Fast And Fixed”?

Implantul fast and fixed este o procedură stomatologică avansată ce implică instalarea unei proteze fixe pe un număr de 4 sau 6 implanturi dentare, toate în cadrul unei singure ședințe. Aceasta este o abordare inovatoare care a transformat complet lumea stomatologiei și a modului în care se realizează tratamentele cu implanturi.

Această procedură a fost special concepută pentru persoanele care au pierdut toți sau majoritatea dinților și caută o soluție rapidă, durabilă și estetică. În doar câteva ore, pacienții pot avea un zâmbet complet nou și funcțional.

De asemenea, metoda “fast and fixed” este de mare ajutor și în cazurile în care pacientul prezintă o atrofie severă a osului maxilar sau mandibular. Acest lucru este posibil datorită poziționării speciale a implanturilor, care permite folosirea maximă a osului disponibil.

La Dent Park, folosim implanturi de înaltă calitate, care împreună cu procedura fast and fixed, vă oferă rezultatele pe care le doriți în cel mai scurt timp posibil.

Implantul Fast And Fixed Beneficii

Implantul Fast and Fixed reprezintă una dintre soluțiile de top în materie de înlocuire a dinților lipsă, oferind o serie de beneficii semnificative pentru pacienți.

 1. Rezultate Imediate: Prin natura sa, Fast and Fixed permite pacientului să aibă dinți noi în doar o singură zi. După operație, pacientul poate zâmbi, vorbi și mânca în mod normal, schimbându-i radical viața într-un timp foarte scurt.
 2. Confort și Estetică: Protezele montate pe implanturi Fast and Fixed sunt stabile și confortabile, în contrast cu protezele clasice care pot aluneca sau provoca discomfort. De asemenea, aspectul natural al acestor proteze contribuie la un zâmbet estetic și atractiv.
 3. Prevenirea Resorbției Osoase: Odată cu pierderea dinților, osul maxilar începe să se resoarbă, ducând la modificări ale aspectului feței. Implanturile dentare, inclusiv Fast and Fixed, previn acest proces, menținând integritatea osului.
 4. Eficiență: Deși necesita un proces chirurgical, Fast and Fixed este mai eficient din punct de vedere al timpului decât alte soluții de înlocuire a dinților, cum ar fi implanturile tradiționale sau punțile dentare.
 5. Durabilitate: Implanturile Fast and Fixed sunt fabricate din titan, un material extrem de rezistent și biocompatibil. Proteza fixă este realizată din materiale de înaltă calitate, care rezistă mult timp cu o îngrijire corespunzătoare.
 6. Calitatea Vieții: Prin îmbunătățirea funcționalității dinților și a esteticii zâmbetului, implantul Fast and Fixed are un impact major asupra calității vieții pacientului. Acesta poate mânca orice dorește, poate vorbi fără probleme și poate zâmbi cu încredere.

Alegerea unui implant Fast and Fixed la Dent Park nu doar că îmbunătățește aspectul estetic al zâmbetului, dar aduce și beneficii funcționale și psihologice semnificative pentru pacienți.

Procesul de Implant Fast and Fixed

Procesul de aplicare a unui implant fast and fixed este unul detaliat și meticulos, efectuat de către specialiștii noștri cu experiență în domeniu.

 1. Evaluarea Inițială: În prima etapă, medicul stomatolog efectuează o evaluare inițială a pacientului, pentru a determina dacă este eligibil pentru procedură. Acest lucru implică o examinare amănunțită a cavității bucale și a osului maxilar sau mandibular, folosind tehnici moderne de imagistică, precum radiografia 3D.
 2. Planificarea Tratamentului: Dacă pacientul este considerat potrivit, medicul va planifica intervenția în detaliu. Aceasta include decizia privind numărul și poziția implanturilor, precum și designul final al protezei.
 3. Intervenția Chirurgicală: În ziua intervenției, pacientul va fi anesteziat, după care medicul va plasa implanturile în os. În același timp, proteza temporară este pregătită în laboratorul nostru de tehnica dentară.
 4. Fixarea Protezei Temporare: După instalarea implanturilor, medicul fixează proteza temporară. Aceasta are rol estetic, dar și funcțional, permițând pacientului să mănânce și să vorbească normal imediat după intervenție.
 5. Perioada de Vindecare: În următoarele câteva luni, implanturile se vor integra în os (un proces numit “osteo-integrare”). În acest timp, pacientul poartă proteza temporară și urmează indicațiile medicului pentru o vindecare corectă.
 6. Instalarea Protezei Definitive: După vindecarea completă, medicul stomatolog va înlocui proteza temporară cu cea definitivă, realizată din materiale de înaltă calitate, pentru o durabilitate și estetică superioară.

Așadar, în ciuda complexității procedurii, implantul fast and fixed oferă rezultate imediate, transformând complet viața pacienților. În plus, toate aceste etape sunt realizate cu maximă atenție și profesionalism la Dent Park, asigurându-vă că sunteți în mâini bune.

Când Este Recomandat Un Implant Fast And Fixed?

Implantul Fast and Fixed este o soluție dentară versatilă și poate fi recomandat într-o varietate de situații. Înainte de toate, este important de înțeles că fiecare pacient este unic și planul de tratament trebuie să fie adaptat în funcție de necesitățile individuale. Totuși, există anumite circumstanțe în care acest tip de implant este deosebit de eficient.

 1. Pierderea Multiplă sau Totală a Dinților: Fast and Fixed este ideal pentru pacienții care au pierdut majoritatea sau toți dinții. Această tehnică poate fi utilizată pentru a înlocui dinții lipsă atât de la nivelul maxilarului superior, cât și de la nivelul celui inferior.
 2. Pentru Pacienții cu Proteze Mobile: Dacă sunteți un purtător de proteză mobilă nemulțumit de inconfortul sau instabilitatea acesteia, Fast and Fixed poate fi o opțiune excelentă. Proteza fixă pe implanturi oferă o stabilitate superioară și un confort sporit.
 3. Resorbția Osoasă: Pacienții care au pierdut dinți și suferă de resorbție osoasă pot fi candidați ideali pentru Fast and Fixed. Implanturile stimulează osul, prevenind astfel resorbția osoasă ulterioară.
 4. Dorința de Rezultate Rapide: Pentru persoanele care își doresc un zâmbet complet și funcțional în cel mai scurt timp posibil, Fast and Fixed este o soluție de nelipsit. Procesul permite pacienților să se bucure de dinți noi în doar o zi.
 5. Contrindicații Minime: Deși sunt necesare consultări inițiale pentru a asigura că pacientul este un candidat potrivit, Fast and Fixed are contraindicații mai puține decât alte tipuri de implanturi, făcându-l o opțiune accesibilă pentru multe persoane.

La Dent Park, evaluăm fiecare caz în parte pentru a asigura că fiecare pacient primește soluția care i se potrivește cel mai bine. Dacă vă confruntați cu una sau mai multe dintre situațiile menționate mai sus, vă încurajăm să ne contactați pentru a discuta despre posibilitatea de a opta pentru un implant Fast and Fixed.

Consultație GRATUITĂ

Implantul Fast and Fixed reprezintă o soluție de înlocuire a dinților rapidă, eficientă și modernă. Datorită numeroaselor sale beneficii, poate fi soluția potrivită pentru o gamă largă de pacienți, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții prin redarea unui zâmbet estetic și funcțional.

Indiferent dacă ați pierdut dinți din cauza vârstei, a unui accident sau a unei afecțiuni dentare, Fast and Fixed vă poate oferi rezultate rapide și eficiente. Totuși, pentru a fi siguri că aceasta este soluția potrivită pentru dumneavoastră, este esențială o consultare cu un specialist.

Aici, la Dent Park, ne dedicăm pentru a asigura că fiecare pacient primește îngrijirea personalizată de care are nevoie. Suntem pregătiți să răspundem la toate întrebările dumneavoastră despre procedura Fast and Fixed și să vă ajutăm să vă îmbunătățiți zâmbetul și, prin urmare, calitatea vieții.

Vă invităm să ne contactați astăzi pentru a vă programa o consultație GRATUITĂ. Împreună, vom examina opțiunile și vom găsi cea mai bună soluție pentru zâmbetul dumneavoastră. Nu mai așteptați, pasul spre un zâmbet sănătos și radiant este la doar un telefon distanță!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

 • Informații de preț și oferte
 • Direcționare către specialistul potrivit
 • Moduri de a ajunge la clinică
 • Programare la consultație
 • Suport în recuperare
 • Informații generale despre tratamente