Proteza Dentară Fixă: Avem Voie Să Mâncăm Orice?

Dacă de curând ai trecut pragul medicului stomatolog și ai suferit o intervenție stomatologică ce a necesitat o proteză dentară fixă cu siguranță ai foarte multe întrebări.

Ce este o proteză dentară fixă?

Proteza dentară fixă este un dispozitiv dentar permanent care este atașat la dinții naturali rămași și care poate fi utilizat pentru a înlocui dinții lipsă sau deteriorați. Aceasta este o opțiune populară pentru pacienții care caută o soluție permanentă pentru problemele lor dentare. Dacă ai suferit un accident, ai avut o infecție netratată la timp sau suferi de paradontoză, cu siguranță proteza dentară fixă este intervenția salvatoare ce îți va reda funcțiile danturii și încrederea în sine.

Clinica stomatologică din București Dent Park îți pune la dispoziție o gamă variată de servicii stomatologice de excepție printre care și montarea unei proteze dentare fixe. Echipa de medici stomatologi îț stă la dispoziție cu orice informație ai nevoie, cu echipamente de ultimă generație, tehnologie avansată și oferte de prețuri personalizate.

Ce avantaje are proteza dentară fixă?

Proteza dentară fixă îți va pemite să mesteci și să vorbești cu ușurință, va restabili aspectul natural al dinților, este mai confortabilă decât protezele dentare mobile și nu necesită îndepărtarea zilnică.

Una din întrebările ce îți circulă prin minte este cu siguranță: am voie să mănânc orice?

Echipa de medici stomatologi ai clinicii dentare Dent Park București îți răspunde cu empatie la întrebare.

Poți mânca orice poftești respectând niște reguli simple pe care le-ai fi respectat și dacă nu aveai proteză dentară fixă:

  1. Alimentele nu trebuie să fie reci sau prea fierbinți, trebuie să aibă o temperatură optimă
  2. Este de preferat să eviți alimentele dure, nu folosim dinții pe post de spărgător de nuci sau desfăcător de capace, deși știm că e o metodă mai simplă
  3. Încearcă să eviți alimentele ce se lipesc de dinți de tipul gumelor de mestecat cu prea mult zahăr, bomboane sau nucă de cocos.

În cadrul clinicii Dent Park vei beneficia, atât de un suport tehnic avansat, cât și de unul emoțional. Vei primi toate informațiile de care ai nevoie, de la expertiza stomatologică inițială, pașii parcurși în intervenție, recuperare și îngrijire, până la controlul medical efectuat periodic.

Proteza dentară va fi fabricată de un laborator dentar și va fi testată înainte de a fi atașată definitiv la dinții naturali. Proteza dentară fixă necesită o igienă orală corespunzătoare pentru a preveni cariile dentare și infecțiile gingivale. Trebuie să îți perii dinții de două ori pe zi și să folosești ața dentară zilnic.

Clinica dentară Dent Park din București respectă standardele occidentale și oferă servicii stomatologice cu o performanță dovedită și certificată de toți pacienții care i-au trecut pragul. Necesitatea unei proteze dentare fixe va fi stabilită după un control minuțios, iar etapele următoare îți vor fi comunicate pe înțelesul tău pentru a evita un stres în plus.

Nu vei sesiza diferența și îți vei putea defășura activitățile cotidiene fără să te simți constrâns/ă atunci când dorești să comunici. În general, proteza dentară fixă este realizată din materiale precum ceramica, compozitele și metalele. Este durabilă în timp și cu o întreținere optimă vei uita că o porți.

Echipa de medici stomatologi ai clinicii Dent Park București are la dispoziție aparatură performantă ce îi permite să efectueze orice manoperă în cadrul clinicii fără a fi nevoie să te deplsezi în altă parte.

De asemenea, vei beneficia de o ofertă personalizată pentru implant dentar sau alte tipuri de servicii. În acest mod nu vei simți o presiune materială suplimentară și te vei putea bucura din plin de rezultate.

Avantajele protezei dentare fixe sunt multiple, dar cel mai important aspect este acela că vei putea zâmbi din nou cu aceiași încredere și naturalețe. Singura persoană care va ști că porți o proteză dentară vei fi doar tu. Cei din jur nu vor sesiza diferența și se vor putea bucura în continuare de energia ta debordantă cu care i-ai obișnuit.

Medicul stomatolog nu mai este personajul negativ din poveste, iar procedurile dentare nu trebuie să te mai sperie. Tehnologia este într-un continuu progres, iar acest lucru trebuie să te motiveze de fiecare dată când ai sentimentul de teamă. Nu trebuie să faci compromisuri inutile atunci când vine vorba despre sănătatea ta dentară. Un zâmbet sănătos îți poate fi cartea de vizită. Folosește-l doar în favoarea ta!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente