Când știm că este cazul să ne punem o proteză dentară?

În ultima vreme ai zâmbit din ce în ce mai puțin din cauza dinților lipsă sau chiar ai experimentat dureri puternice la nivelul danturii? Cu siguranță deja ai trecut pragul medicului stomatolog.

Dacă ai primit diagnosticul de proteză dentară nu trebuie să intri în panică. Știm că termenul inspiră teamă și deja probabil te gândești la ce e mai rău, dar te asigurăm că nu ai de ce să îți faci griji. Probabil te gândești inevitabil la acele scenarii de film cu protezele dentare uitate în pahar, dar în realitate lucrurile nu sunt așa de sinistre.

Ce este de fapt o proteză dentară?

Proteza dentară este un dispozitiv medical utilizat pentru a înlocui dinți lipsă sau deteriorați. Poate fi utilizată pentru a restabili aspectul, funcția și sănătatea orală.

Există două tipuri principale de proteze dentare: proteze dentare fixe și proteze dentare mobile. Protezele fixe sunt montate permanent în gură, în timp ce protezele mobile sunt proiectate să poată fi îndepărtate și plasate înapoi în cavitatea bucală.

Clinica stomatologică din București Dent Park este alcătuită dintr-o echipă profesionistă de medici stomatologi ce vă stă la dispoziție cu servicii medicale de ultimă generație. Clinica este dotată cu echipamente moderne ce respectă standardele europene, iar medicii stomatologi au studii solide în domeniu.

Clinica vă stă la dispoziție cu o gamă variată de servicii dentare printre care și montarea unei proteze dentare fixe sau mobile.

Când este cazul să ne punem o proteză dentară?

Proteza dentară este folosită atunci când dinții naturali au fost pierduți  în urma unor accidente, a unor infecții puternice depistate prea târziu sau a paradontozei. Când numărul dinților pierduți este mare, iar legăturile dentare s-au pierdut și nu mai pot fi restabilite ,proteza dentară este intervenția salvatoare ce îți va reda din nou zâmbetul și încrederea. După o analiză minuțioasă a situației dentare medicul stomatolog va stabili care este cea mai bună variantă pentru un zâmbet fermecător.

Care este procesul ce trebuie parcurs pentru o astfel de intervenție?

Înainte de a se realiza proteza, medicul stomatolog din cadrul clinicii dentare Dent Park va efectua o evaluare și va face un plan de tratament. Acesta va lua în considerare aspecte precum starea dentiției existente, sănătatea orală generală și nevoile individuale ale pacientului.

După pregătirea zonei, se va lua o amprentă și se va crea un model pentru proteza dentară. Proteza va fi apoi creată într-un laborator dentar și va fi testată pentru a se asigura că se potrivește corect în gură. Dacă este necesar, medicul stomatolog poate face ajustări pentru a asigura un aspect și o funcționalitate adecvată. Funcțiile danturii vor fi restabilite în totalitate, vei putea mânca fără griji,durerile vor dispărea și vei putea zâmbi fără menajamente. Indiferent de tipul protezei dentare, fixă sau mobilă, nu vor exista accidente de tipul desprinderilor sau a deteriorării materialului din care este executată. Deși poate părea o intervenție radicală și te simți copleșit/ă de situație nu trebuie să ai moralul la pământ. Tehnologia a avansat și este într-un progres continuu, tocmai pentru a împiedica pierderea încrederii în sine. Probabil te gândești că proteza dentară indică îmbătrânirea și pierderea vitalității, dar în realitate este o intervenție stomatologică menită să îți asigure continuarea activităților cotidiene în același ritm în care ai fost obișnuit/ă.

Proteza dentară este disponibilă într-o varietate de tipuri și materiale, și poate fi personalizată pentru nevoile individuale ale pacientului. Echipa de medici stomatologi din București ai clinicii Dent Park se va asigura că vei primi toate informațiile și suportul emoțional de care ai nevoie. Clinica beneficiază de tehnologie avansată și de echipamente performante ce vor face din experiența dentară una placută. După realizarea intervenției nici nu vei sesiza diferența. Medicii stomatologi din cadrul clinicii vor întocmi o evaluare și un plan de tratament personalizat. De asemenea, Dent Park București vă pune la dispoziție și o ofertă de implant dentar personalizată menită să vă ajute la eșalonarea cheltuielilor.

Diagnosticul de proteză dentară reprezintă un impact emoțional puternic ce te va supune unui carusel de emoții și stări și este perfect normal să fie așa. În același timp trebuie să te remontezi rapid și să realizezi că este o intervenție salvatoare care îți va reda în totalitate funcțiile danturii și nu va exista nicio diferență vizibilă. Clinica stomatologică din București Dent Park îți este alături cu servicii de calitate și o echipă de medici stomatologi empatică și gata să te sprijine emoțional. Cu siguranță la final vei avea un zâmbet molipsitor ce le va aduce celor din jur o stare de bine, iar ție încrederea ce părea pierdută.

Te asteptăm la clinica stomatologică DENT-PARK București pentru mai multe informatii.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente