Te dor dinții și nu ai acces la un cabinet dentar?

Ce facem atunci cand ne ia durerea de dinti si nu avem acces la un cabinet stomatologic?
Recomandarea noastra este sa contactati telefonic medicul dentist, atunci cand ora va permite. 
El este cel mai in masura sa va ofere sfaturi in caz de urgenta stomatologica, raportandu-se la simptomele pe care le aveti.
Durerea de dinti sau de masele este una dintre cele mai cumplite cu putinta, dar datorita unei mai bune igiene si a controalelor periodice la medicul stomatolog, aceasta nu mai apare atat de des. Daca, totusi, se intampla sa apara, ea nu trebuie neglijata, chiar daca e posibil sa dispara de la sine dupa o perioada. Sunt mai multe feluri de dureri de dinti, de la cele cauzate de sensibilitate, atunci cand mananci ceva prea cald sau prea rece, pana la cele produse de probleme la nivelul sinusurilor. Te mai pot durea dintii si atunci cand ii scrasnesti in timpul somnului (daca suferi de bruxism) sau daca recent ai urmat un tratament stomatologic.
Atunci cand simti o durere acuta, in momentul in care ai muscat din ceva, poti sa ai o carie, o crapatura sau o problema la nivelul gingiei, mai ales in cazul in care durerea persista mai mult de 30 de minute dupa. Durerea poate sa tina chiar mai mult, implicand si umflarea zonei respective si sensibilitatea. Daca durerea este mare, nervul maselei poate sa moara in aproximativ 12 ore, dupa care apare o perioada mai calma. Totusi, disconfortul va reaparea atunci cand tesutul mort se va infecta si vei observa un abces. De aceea nu trebuie sa ignori o durere de dinte, chiar daca aceasta a disparut! Pana ajungi la medicul stomatolog, poti rezolva problema si cu ce ai la indemana prin casa sau sau cu ce poti lua de la farmacie.
Din prima categorie (ce ai la indemana prin casa), enumeram:
comprese reci sau chiar un cub de gheata: tine capul sus, caci va fi scazuta presiunea si te vei simti mai bine.
ceai de menta: are o aroma speciala, dar si puteri analgezice; pune o lingurita de menta uscata intr-o ceasca de apa fiarta si lasa la racit, apoi clateste-ti gura. Poti incerca si cu ceai negru pentru reducerea inflamatiilor.
foloseste ata dentara, caci si aceasta te va ajuta sa cureti bine orice resturi de printre dinti.
Ce poti lua de la farmacie:
daca ti-a cazut o plomba si a ramas o gaura in masea, mergi pana la farmacie si cumpara ceara dentara pentru a o acoperi pana cand ajungi la dentist;
aspirina, acetaminofen sau ibuprofen (cu conditia sa nu ai alergii/reactii adverse la vreo substanta din compozitia acestor medicamente)
apa oxigenata solutie 3%: pentru a scapa de bacteriile din gura, clateste-te cu aceasta. Atentie, insa, in cazul unei infectii trebuie neaparat sa ceri sfatul medicului! NU inghiti solutia, scuipa si clateste apoi cu apa curata.
In incheiere, va reamintim importanta consultului stomatologic, fie si telefonic, pentru a identifica natura durerii si respectiv tratamentul indicat, in stare critica. Acesta difera de la persoana la persoana, in functie de simptomele pe care le are si, desigur, istoricul medical. Evitati sa luati pastile si alte tratamente „dupa ureche”, doar pentru ca cineva a incercat si in cazul lui a functionat!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente