Tehnologie implant dentar

Tehnologie implant dentar revoluționează medicina dentară prin precizie și durabilitate.

Tehnologie implant dentar

Cuprins:

1. Prezentare generală a tehnologiei implantului dentar
2. Procesul de implantare dentară
3. Avantajele implanturilor dentare
4. Condițiile necesare pentru un implant dentar
5. Pașii în cadrul unui implant dentar
6. Tipuri de tehnologia implanturilor dentare
7. Îngrijirea și întreținerea implanturilor dentare

Tehnologia implantului dentar este una dintre cele mai moderne și eficiente soluții pentru înlocuirea dinților lipsă și pentru reabilitarea estetică și funcțională a gurii. Aceasta implică folosirea unui implant metalic, de obicei de titan, care se fixează în osul maxilarului și acționează ca o nouă „rădăcină” pentru un dinte artificial. În calitate de clinică stomatologică specializată în implantologie și stomatologie generală, Dent Park București, își pune la dispoziție cunoștințele tehnice și echipamentul de ultimă generație pentru a realiza implanturi dentare de cea mai bună calitate.

Procesul de implantare dentară presupune introducerea unui implant în maxilar prin intermediul unei intervenții chirurgicale. Implantul dentar oferă un suport stabil pentru dinte, deoarece este integrat în structura osoasă. Astfel, acesta nu se va mișca sau aluneca în gură, conferind pacientului confort și siguranță în timpul vorbirii și mâncatului.

Avantajele implanturilor dentare sunt numeroase. În primul rând, ele permit refacerea completă a dintelui, inclusiv a părții vizibile și a rădăcinii. În plus, implantul dentar ajută la prevenirea deteriorării osoase și a reabsorbției osoase, probleme frecvente în cazul pierderii unui dinte. De asemenea, implanturile dentare ajută la conservarea dinților sănătoși, deoarece nu necesită șlefuirea altor dinți, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare.

Un alt avantaj key al acestei tehnologii de implant dentar este faptul că ea poate să vină în ajutorul pacientților cu edentație totală, prin posibilitatea de a realiza proteze fixe pe implanturi, mult mai confortabile și stabile decât protezele clasice.

În cadrul clinică stomatologică Dent Park București, tehnologia implantului dentar își găsește aplicabilitate maximă. Pentru a putea fi candidat pentru un implant dentar, pacientul trebuie să aibă o sănătate orală bună, lipsită de infecții sau afecțiuni bucale, oasele maxilare și mandibulare sănătoase, iar în general, să aibă un statut de sănătate bun.

Procesul de inserare a unui implant dentar în os este unul bine definit și constă în mai mulți pași: evaluare preoperatorie, incizie și deschidere a țesuturilor gingivale pentru a expune osul, prepararea leito-ului osos, inserarea implantului, închiderea țesutului gingival cu suture, perioada de “oseointegrare” a implantului (între 4-6 luni), etapa de expansiune gingivală și inserarea piesei protetice.

Există mai multe tipuri de tehnologii de implant dentar, care variază în funcție de forma, dimensiunea și tipul de interfață cu proteza. Implanturile pot fi bicorticale sau monocorticale, pot avea suprafață lustruită sau rugoasă, iar în ceea ce privește interfața dintre implant și proteză, acestea pot fi de tip extern (hexagon extern), intern (hexagon intern) sau conic (conexiune cónica). Alegerea tipului de implant se face în funcție de factori precum: necesitățile individuale ale pacientului, caracteristicile anatomice ale zonei chirurgicale, experiența și preferințele medicului dentist.

Îngrijirea și întreținerea implanturilor dentare sunt similare cu aceea a dinților naturali. Acestea necesită periaj zilnic, utilizarea aței dentare și controalele periodice la dentist.

Clinica Dent Park București vă așteaptă să descoperiți toate beneficiile tehnologiei implantului dentar. Cu o echipă de profesioniști și echipamente performante, putem vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

Implanturile dentare reprezintă semnul evoluției tehnologice în domeniul stomatologiei și au rolul de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacientului. Acestea pot înlocui cu succes dintele natural, atât sub aspect funcțional, cât și estetic, iar prin tehnologia folosită, implantul dentar oferă un suport stabil pentru dinte, fiind integrat în structura osoasă. Trăiți experiența zâmbetului perfect, în siguranță și confort, cu tehnologia implantului dentar la Dent Park București.

 

Despre Clinica Stomatologica DENT-PARK

La Clinica stomatologică Dent Park București, specializată în implantologie și stomatologie generală, avem pasiunea de a ajuta pacienții să obțină zâmbetul pe care și-l doresc, prin tehnologie implant dentar avansată și servicii profesionale. Alegerea unui implant dentar contribuie nu numai la structura estetică a feței, ci și la sănătatea orală pe termen lung, realizând o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pacientului. Așadar, dacă te confrunți cu pierderea unui dinte, implantul dentar poate fi soluția potrivită pentru tine.

Cum Să Te Programezi Și Ce Să Te Aștepți De La Consultația Inițială?

Programarea la Dent Park se realizează simplu și rapid, prin intermediul platformei noastre online sau printr-un apel telefonic. La consultația inițială, unul dintre specialiștii noștri îți va face o evaluare amănunțită a situației dentare și îți va răspunde la toate întrebările.

Aceasta este o ocazie excelentă de a discuta detaliat despre Tehnologie implant dentar, așteptările tale și posibilele soluții de reabilitare. În plus, vei fi informat cu privire la pașii următori și planul de tratament.

Profită acum de oferta specială: programează-te la o consultație gratuită și beneficiază de un discount impresionant de 3700 Lei! Nu lăsa ocazia să-ți scape și transformă-ți zâmbetul într-unul de invidiat cu ajutorul echipei Dent Park!

Cu Dent Park, zâmbetul tău este în mâinile profesioniștilor!

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente