10 lucruri pe care nu le știai despre implanturile dentare

Vezi Etapele și Prețurile pentru Dinți Ficși în 24 de ore (click aici)

Atunci când vine vorba despre un dinte lipsă,  primul lucru la care ne gândim e implantul dentar. Aceasta este cea mai eficientă și cea mai avansată tehnologie a medicinei dentare, folosită pentru înlocuirea dinților pierduți. Mai mult decât atât, el imită perfect structura dintelui natural și se comportă ca atare. 

Un implant acționează precum o rădăcină artificială în dinte, aceasta fiind compusă din materiale cum ar fi ceramica sau titan. După ce rădăcina a fost plasată chirurgical în locul destinat, urmează ca mai apoi să fie montată și o coroană sau o punte, după caz.

Pentru că ne dorim ca pacienții noștri să fie informați, vă prezentăm mai jos 10 curiozități despre tratamentul prin implanturi dentare. 

 1. Inserarea implantului dentar nu doare. Știm că aceasta este cea mai mare teamă a ta, însă nu ai de ce să îți faci griji. Teama era justificată în trecut, când  tehnologiile nu erau cele mai moderne, însă acum durerea este inexistentă. Procedura începe întotdeauna cu o anestezie locală, ceea ce înseamnă că vei simți doar o mică presiune și vibrațiile generate de aparatele medicale. Este normal ca după inserarea implantului să apară momente de disconfort, însă acestea sunt suportabile și durează doar câteva zile. 
 2. Implantul dentar nu este costisitor. Gândește-te că investiția este una pe termen lung și foarte lung, așadar merită din plin. Aceasta va permite dinților să funcționeze corect și îți va da mai multă încredere în propria persoană.
 3. Odată ce un dinte a fost pierdut, este foarte important ca el să fie refăcut printr-un implant, pentru că altfel dinții de lângă se vor deteriora. Golurile dentare provoacă implicit pierderea masei osoase și retragerea gingiilor din zonele de lângă. Prin urmare, un singur dinte lipsă poate duce la o dantură plină de goluri sau chiar la pierderea totală a dinților. 
 4. Fumatul contribuie în mod direct la succesul tratamentului. Trebuie să știi că dacă obișnuiești să fumezi, din păcate vei avea șanse mai mici de reușită în cazul în care dorești să apelezi la implantul dentar. Totuși, este indicat ca la consultația inițială să precizezi toate obiceiurile din rutina ta zilnică – astfel medicul poate concepe un plan corect pentru îngrijirea implantului. 
 5. Igiena orală rămâne la fel de esențială, chiar și după implant. Ba chiar mult mai strictă și mai corect realizată decât în cazul unei cavități bucale fără implanturi, fiindcă există șanse ca bacteriile să se acumuleze în jurul implantului și să provoace infecții. 
 6. *Este posibil ca tratamentul cu implant dentar să îți fie contraindicat de către medic. Acest lucru se poate întâmpla dacă administrați tratament cu bifosfonați pentru osteoporoză. Înainte de a stabili dacă tratamentul cu implant dentar ți se potrivește, vom analiza cu atenție fișa ta medicală. 
 7. Implanturile fixate pe maxilarul superior rezistă mai bine decât cele fixate pe maxilarul inferior deoarece dinții de sus nu sunt atât de solicitați ca dinții de jos. Cu toate acestea, durata medie a unui implant, indiferent ca este superior sau inferior, este foarte mare. Din acest motiv majoritatea pacienților noștri se bucură de el pentru întreaga viață. 
 8. Este aproape imposibil să fi alergic la implanturi pentru că materialele folosite sunt realizate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul. 
 9. Chiar dacă există diverse mituri conform cărora investigațiile RMN pot fi influențate negativ de un implant dentar, în realitate această informație este complet eronată. Implanturile de calitate sunt 100% compatibile cu organismul uman, nu conțin deloc fier în compoziția lor și nu există riscul de a interfera cu tehnologia RMN.
 10. Intervenția de inserare a implantului dentar este urmată de tratament medicamentos prescris de medic, care constă în administrarea de antibiotice și medicamente antiinflamatoare pentru aproximativ 5-7 zile. De asemenea, trebuie folosite compresele reci la o oră după finalizarea intervenției. Mai apoi îți poți relua activitățile obișnuite, fără nici un fel de restricție. 

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

 • Informații de preț și oferte
 • Direcționare către specialistul potrivit
 • Moduri de a ajunge la clinică
 • Programare la consultație
 • Suport în recuperare
 • Informații generale despre tratamente