Cine, cum și când are nevoie de fațete dentare?

Pentru unii, fațetele dentare par un moft. Niște plăcuțe aplicate pe dinți sănătoși, doar ca să pară mai drepți și mai frumoși.   Să știi că, există însă și povești mai puțin mofturoase în spatele dorinței de a apela la fațetele dentare. Există oameni care au dinții serios deteriorați în urma cariilor sau altor probleme dentare. Există oameni pentru care complexul de inferioritate din cauza aspectului inestetic al dinților îi urmărește o viață întreagă.   Mai este însă un lucru important pe care trebuie să-l cunoști despre fațetele dentare. Ele niciodată nu se aplică pe dinți nesănătoși. Întâi de toate, noi tratăm dinții (în caz de necesitate), și abia apoi aplicăm fațetele.    Dacă te numeri printre cei care își doresc fațete, dar ai dubii sau ți-e jenă să întrebi, am adunat în acest articol câteva răspunsuri la cele mai populare 5 întrebări despre fațetele dentare.   Așadar, Cine, Cum și Când  are nevoie de fațete dentare?1. Ce sunt fațetele dentare și de câte tipuri? Fatețele dentare sunt niște plăcuțe extrem de subțiri (grosimea cărora este cuprinsă între 0,03 mm și 1 mm), care se aplică pe partea frontală a dinților, și au un rol estetic și protector, adică cel de a îmbunătăți aspectul danturii și a proteja dinții naturali de deteriorări.   Fațetele dentare sunt de 2 tipuri:Fațetele ceramice: – nu necesită o pregătire îndelungată a danturii
– nu își schimbă culoarea în timp
– sunt foarte rezistente – necesită câteva ședințe și implică costuri mai mari   Fațetele din material compozit: – se aplică, de cele mai multe ori, într-o singură ședință – nu sunt atât de durabile ca fațetele ceramice – își schimbă culoarea în timp – sunt mai ieftine și pot fi oricând înlocuite cu fațete ceramice 2. Cine și când are nevoie de fațete dentare? Am mai spus că fațetele dentare nu acționează asupra sănătății dinților. Cel puțin negativ ele sigur nu acționează. Fațetele au menirea de a-ți face zâmbetul mai frumos și a-ți proteja dinții de deteriorare. În același timp, fațetele se pot aplica doar pe dinți sănătoși și decizia de aplicare a acestora se ia doar împreună cu medicul stomatolog. Uneori, înainte de aplicarea fațetelor dentare, se poate indica un tratament dentar sau lucrări specifice.   3. Afectează fațetele dentare capacitatea de a mânca/mușca?   Nu afectează deloc. După aplicarea fațetelor dentare, te vei simți foarte bine, ca și având o dantură absolut sănătoasă, ba mai mult – poate vei fi chiar mai fericit, deoarece ai dinții frumoși.   Igiena recomandată este aceeași ca și în cazul dinților normali. Contraindicațiile sunt, la fel, aceleași: să nu exagerezi cu semințele, să nu muști din coji de alune sau alte produse tari.

4. Cât timp rezistă fațetele dentare? Rezistența fațetelor variază în funcție de materialul din care sunt confecționate. Fațetele ceramice pot rezista până la 10-20 ani, iar fațetele din material compozit rezistă nu mai mult de 5 ani. Cu cât fațetele dentare sunt mai bine întreținute și realizate, iar periodic nu uiți să treci și prin cabinetul stomatologic la întreținerea, lor – cu atât acestea vor rezista mai mult.
5. Cât costă procedura de aplicare a fațetelor dentare? Costul se estimează individual. Am mai spus că fațetele ceramice sunt mai scumpe, dar și mai durabile. Pe de altă parte, fațetele din material compozit sunt mai ieftine, dar rezistă mai puțin.   Acum, depinde și starea danturii. Uneori, se pot indica proceduri individuale pentru tratarea dinților, înainte de toate, și apoi – pentru aplicarea fațetelor. Pentru o variantă de buget, se poate apela la fațete doar pe unii dinți, și nu pe toată dantura. Acest moment se stabilește individual, după consultația stomatologului.   Dacă te gândești de ceva timp la fațete dentare, dar încă mai ai dubii, acum e timpul să vii la o consultație la DentPark. În luna iulie, toate consultațiile aferente fațetelor dentare sunt GRATUITE.    Respectăm toate normele de igienă și securitate în perioada Covid-19. Tot ce trebuie să faci este să te programezi din timp, pentru a evita supraaglomerarea. Daca ne suni la 0770333123, stabilim impreuna ziua si ora la care ne vedem la cabinet.

Când? Cum? Unde?

Fetele din call centrul nostru, echipate cu cafea și buna dispoziție, abia așteaptă să te ajute cu orice:

  • Informații de preț și oferte
  • Direcționare către specialistul potrivit
  • Moduri de a ajunge la clinică
  • Programare la consultație
  • Suport în recuperare
  • Informații generale despre tratamente